fbpx Hogyan dolgozik a komfortérzetünkért az inverteres klíma? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hogyan dolgozik a komfortérzetünkért az inverteres klíma?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan dolgozik a komfortérzetünkért az inverteres klíma?

2021. október 13. - 09:22

 

Hogyan dolgozik egy korszerű inverteres klíma? Miben tér el az inverteres klíma működése attól, amit a hagyományos értelemben vett klímáknál megszokhattunk? Miért érheti meg az inverteres klíma használata mellett letenni a voksunkat?

Forrás: webkazan.hu

Ezekkel a fontos kérdésekkel foglalkozunk a cikk kereten belül. Mégpedig azért, hogy ebben a formátumban mutassuk be, mennyire komoly hozzáadott értéke lehet az inverteres klíma alkalmazásának.

Először is nézzük meg közelebbről az inverteres klíma működését

Az inverteres klíma működésének lelke a benne megtalálható kompresszor. Mégpedig azért, mert a kompresszor egy végletekig finomhangolt, és messzemenően precíz szabályozó szerepet hivatott betölteni.

Vagyis a kompresszor a klíma használata közben segíti annak a működését, úgy, hogy egy ideálisnak tekinthető tartományon belül tartja azt. Nincs tehát indokolatlanul magas intenzitású funkcionalitás.

Ehelyett gyakorlatilag konstans szinten működik az inverteres klíma, ami egyértelmű szintlépést jelent a hagyományos értelemben vett berendezésekhez képest.

Miben több, jobb, fejlettebb az inverteres klíma a hagyományos klímával szemben?

A hagyományosnak tekinthető klímák döntő többsége a következők szerint működnek. Rendszerint akkor kapcsolnak be, amikor a levegő hőmérséklete magas. Ahhoz, hogy ezt a magas hőmérsékletet sikerüljön megváltoztatni, a hagyományos klíma magas intenzitásra kapcsol.

Majd, amikor sikerült elérni a célként meghatározott hőfokot, akkor a klíma azonnal kikapcsol. Ez gyakorlatilag olyan, mintha az autót csakis padlógázzal, majd pedig satufékkel vezetnénk.

Nem nehéz belátni azt, hogy egy kiegyensúlyozottabb és racionálisabb megoldás mennyivel kifizetődőbb lehet. A Webkazán oldalán elérhető inverteres splitklímák pontosan ilyenek.

Leginkább a következők miatt érheti meg inverteres klímát beszerezni és alkalmazni

Ahogyan azt már fentebb is említettük, a precíz kompresszorral ellátott inverteres klímák sokkal egyenletesebben, racionálisabban dolgoznak. Ennek az előnye pedig felhasználói szemszögből az, hogy működés közben jóval kevesebb energiát fogyasztanak.

Tehát a villanyszámla végösszege messze nem lesz olyan magas, mint a hagyományos értelemben vett klímák használatánál. Nem beszélve arról a nem elhanyagolható tényezőről sem, hogy a konstans módon dolgozó inverteres klíma élettartama hosszabb lesz, hiszen nincs kitéve olyannyira komoly és sokszor indokolatlan terhelésnek.

Úgyhogy manapság már a klímaválasztás szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható kérdéskör az inverteres készülék beszerzésének a megfontolása. Elvégre a költséghatékony működés, a hosszabb várható élettartam, illetve a kellő hatásfok egytől egyig meggyőző érvnek számíthat.


 

Kommentek

h i r d e t é s