h i r d e t é s

Hogyan finanszírozzuk céges autónkat?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan finanszírozzuk céges autónkat?

2022. május 20. - 11:24

Amennyiben céges autót szeretnénk, többnyire két opció közül választunk a finanszírozást illetően. Lehetőségünk van hitelt felvenni, illetve operatív lízinget igénybe venni, ha nem szeretnénk egy összegben kifizetni a gépjárművet. Vajon mik a legfőbb különbségek közöttük? Cikkünkből kiderül!

Forrás: cartis.hu

A tulajdonjog kérdése

Első és legfontosabb mérlegelési szempont, hogy szeretnénk-e birtokolni a futamidő lejártával a gépjárművet. Amennyiben mindenképpen fontos tényező számunkra, hogy végül a cégünk tulajdona legyen az autó, akkor egyértelműen csak a hitelt vehetjük számításba.

Azonban ha szeretnénk kicsit jobban beleásni magunkat a számviteli szempontokba, akkor az operatív lízinggel számos előnyt fogunk tudni kovácsolni magunknak. Így nem minden esetben lesz az a legjobb megoldás, ha végül a mi vállalkozásunk lesz az autó tulajdonosa.

A lízing egyik legfontosabb pozitívuma, hogy nagyon kicsi kezdőtőkével is elkezdhetjük használni a gépjárművet. Míg a hiteleknél mindig szükség van önerőre, addig a tartós bérletnél már 0% saját tőkével is hozzájuthatunk kívánt autóhoz. Ezenfelül a teljes lízingdíj elszámolható, így a könyvelést tekintve is előnyhöz juthatunk. Továbbá hosszadalmas ügyintézési folyamatra sincs szükség a lízing esetében.

Míg a banki hitelkérelmek elhúzódhatnak, addig a lízing ügyintézése sokkal rövidebb és egyszerűbb folyamat is. Önnek is szimpatikus ez a megoldás? Nézzen szét a Cartis Flottakezelő szolgáltatásainak palettáján!

Ha szorít az idő

Amennyiben fontos az, hogy záros határidőn belül hozzájussunk az autóhoz, akkor sem fogunk a flottalízingnél jobb megoldást találni. Főleg, ha olyan gépjárművet választunk ki, amely készleten van az adott flottakezelő vállalatnál.

Ilyenkor csak egy egyszerű ügyintézési folyamaton kell keresztülmennünk, és már el is kezdhetjük szaporítani az autóban a kilométereket. Így ha nagyon szorít minket az idő, és létkérdés vállalkozásunk életében az autó használata, akkor érdemes inkább a tartós bérletet választani.

További pozitívum ebből a szempontból, hogy a futamidő lejártával szinte egyből át is ülhetünk a következő autóba. Nem kell bajlódni az értékesítés nehézségeivel, illetve az ezzel járó ügyintézéssel sem.

Szimplán megigényeljük az általunk használni kívánt gépjárművet a következő időszakra, és teljes lesz a boldogság. Új autóba ülni pedig mindig külön öröm, így az is előnyös lehet majd, hogy nem kell hosszú éveken keresztül ugyanazt a kocsit használnunk.

A hitel árnyékában

Rengetegen gondolkodnak még ma is úgy, hogy amiért fizetnek azt a végén szeretnék is birtokolni. Nekünk azonban, ha tudatosabbak szeretnénk lenni, akkor érdemes kilépnünk ebből a sémából. Hiszen autófinanszírozást illetően előnyösebb lehet számunkra, ha a tartós bérlet által kínált lehetőségeket választjuk.

Így ha a pénzügyi szempontokat tekintve pozitívabb módra vágyunk, akkor nem mehetünk el a flottalízing mellett. Ha Ön is szeretné kihasználni ezen finanszírozási forma által nyújtott előnyöket, akkor igényelje meg céges autóját még ma!


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s