h i r d e t é s

Hogyan jelenjünk meg online?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan jelenjünk meg online?

2022. szeptember 16. - 16:41

A koronavírus járvány, a szomszédos háborús helyzet és a gazdasági válság mind egyre inkább arra sarkallnak, hogy a lehető legtöbb módon biztosítsuk be üzletünket. Erre az egyik legkézenfekvőbb lehetőség, hogy megjelenünk online (is), hogy minél nagyobb célközönség ismerjen meg minket és bármilyen helyzet, akár az üzlet bezárása következtében is tudjuk tartani a kapcsolatot a partnereinkkel, sőt akár online is tudjunk értékesíteni. 

Forrás: Pixabay

Ez bármennyire is alapvetőnek tűnik, még mindig sok olyan vállalkozás van, akik nem jelennek meg az online térben. Mégis hogyan tudják elkezdeni, milyen lehetőségeik vannak?

Google Cégem

Helyi üzletként kihagyhatatlan lehetőség egy Google Cégem profil létrehozása. A regisztráció teljesen ingyenes, és lehetőségünk van általa megjelenni a Google keresőjében és a térképen is. A lehetőségek bár korlátozottak, de tudunk feltölteni képet, megadni leírást, címet, nyitvatartást, közzétehetünk bejegyzéseket és az ügyfeleink véleményezhetnek minket, melyre válaszolhatunk is.

Weboldal

A Google Cégem regisztrációnál sokkal nagyobb szabadságot ad, és természetesen jobban ki tudjuk használni céljaink elérése érdekében a saját weboldalt. Az előző lehetőséggel szemben ez nem ingyenes, de amennyiben rendelkezünk legalább felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel és van rá időnk, akkor például a WordPress rendszerén keresztül, sablonok segítségével mi is meg tudjuk valósítani a honlapunkat. Ebben az esetben csak a domain név és a webtárhely éves költségeit kell fedeznünk. A rendelkezésre álló lehetőségek száma viszont szinte végtelen, ami a megvalósítást illeti. Gyakorlatilag bármit megoszthatunk a weboldalon, amit csak szeretnénk és a design-t is szabadon alakíthatjuk.

Amennyiben termékünk/ szolgáltatásunk és erőforrásaink is lehetővé teszik, webáruházat is üzemeltethetünk, amely ki tudja egészíteni a hagyományos üzlet forgalmát, adott esetben – például járvány miatti korlátozások – teljes mértékben helyettesítheti is azt, és zökkenőmentesen folytatódhat tovább cégünk működése, bármilyen nem várt esemény is következzen be.

Közösségi média

Kiegészítő kommunikációs eszközként érdemes használni a közösségi média adta lehetőségeket is. Önállóan kevésbé állja meg a helyét egy üzleti Facebook oldal vagy YouTube csatorna, bár azért erre is találhatunk példát. A minél teljesebb körű kommunikáció érdekében a weboldal mellett hasznos üzemeltetni legalább egy, de akár több social media profilt a célközönség és az ügyfelek preferenciái alapján. Jó szolgálatot tehet egy céges Facebook vagy Instagram oldal, de YouTube vagy TikTok csatornát is előszeretettel használnak a cégek. Ne feledkezzünk meg a Pinterestről, vagy LinkedIn-ről sem, ha a közönségünket ott tudjuk leginkább elérni.

Amennyiben van rá elég időnk és erőforrásunk, a legnagyobb hatékonyság érdekében jó, ha készítünk egy céges weboldalt, melyet mindig naprakészen tartunk, esetleg kiegészítjük egy bloggal, ezenkívül regisztrálunk egy Google Cégem fiókot és megjelenünk néhány, számunkra fontos közösségi média oldalon is, ahol rendszeresen kommunikálunk a célközönségünkkel. Sok sikert! (https://www.rackhost.hu/)