h i r d e t é s

Hogyan jussunk ki a repülőtérre?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan jussunk ki a repülőtérre?

2024. január 11. - 10:53

Utazásainkkor nagy dilemmát okozhat, hogy mivel és hogyan közelítsük meg a repteret a legegyszerűbben. Minden megoldásnak megvannak az előnyei és a hátrányai, a lényeg, hogy a számunkra legmegfelelőbb verziót válasszuk.

Forrás: repteriparkolocentrum.hu

Mindannyiunknak mások az igényei, illetve az sem mindegy, hogy hány fő, mennyi csomaggal és pontosan milyen hosszú időre utazik el. Cikkünkben összegyüjtöttük, hogy pontosan milyen eszközökkel közelíthető meg a repülőtér, és mi alapján érdemes közlekedési módot választani.

Autó

Sokan tartanak tőle, hogy autóval menjenek ki a repülőtérre, pedig ma már ez számít az egyik legkényelmesebb megoldásnak. A terminál közelében ugyanis számos parkolási lehetőségünk van, amit kihasználva gyorsan és egyszerűen elkezdhetjük az utazásunkat.

A Reptéri Parkoló Centrum ferihegy parkolás szolgáltatása például amellett, hogy előre foglalható, maga a parkoló is könnyedén megközelíthető. Mind az autópályák, mind pedig Budapest felől gyorsan elérhető ez a külön bejáratú terület.

Az autóval való érkezés mindenkinek ajánlott, aki nem szeret másokhoz vagy a tömegközlekedés szeszélyeihez alkalmazkodni, és kedveli a kiszámítható megoldásokat.

Taxi

Máig többen választják a taxival való érkezést a repülőtérre, nem biztos azonban, hogy ez fog bizonyulni a leggazdaságosabb megoldásnak. Ha ugyanis a város távolibb pontjáról érkezünk Ferihegyre, igen magas költsége lehet a ki-, majd a visszautazásnak.

Mielőtt véglegesen a taxi igénybevétele mellett döntenénk, érdemes tájékozódni, hiszen lehet, hogy a reptéren való parkolás összességében mind kedvezőbb árú, mind pedig kényelmesebb választás lenne.

A taxi azonban továbbra is jó alternatíva lehet például olyan esetekben, ha több hétig vagy akár több hónapig is távol leszünk.

Tömegközlekedés

Ha a legalacsonyabb költséggel járó opciót szeretnénk megtalálni, akkor mindenképpen a tömegközlekedést válasszuk.

Bár egyelőre nincs a terminálokhoz tartó vonatközlekedés, a reptéri buszok viszonylag kedvező áron igénybe vehetőek.

Ebben az esetben azonban érdemes mindig időben indulni, hiszen a ferihegyi járatok sokszor lehetnek tömöttek, mind utassal, mind pedig bőröndökkel. Számoljuk bele, hogy előfordulhat, hogy nem férünk fel az első buszra, és várnunk kell a következő menetrend szerinti járatra.

Transzfer

Több iroda is szervez a repülőtérre transzferjáratokat, amelyeket igény szerint lehet használni. Vegyük azonban figyelembe, hogy az ilyen kisbuszok több utast is fel fognak venni rajtunk kívül, akikhez szintén alkalmazkodni kell.

Külföldre érkezve viszont érdemes lehet transzfert igénybe venni, főleg, ha nem ismerjük az adott városban a közlekedést.

A reptérre való kijutásnak ma már számos alternatívája létezik, amik közül válogatva mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus verziót. Pontos tervezéssel pedig mindegyik lehetőség jó megoldásnak bizonyulhat.