h i r d e t é s

Hogyan szerezz minőségi leadeket?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan szerezz minőségi leadeket?

2021. február 22. - 10:21

 

A leadgenerálás mindig is kulcsfontosságú eleme volt az online marketing stratégiának. Sohasem volt egyszerű, de régen talán könnyebb volt. Régen hirdetés nélkül is lehetett leadeket gyűjteni, ma már hirdetéssel sem egyszerű, hiszen sokkal, de sokkal több a vadász, mint a fóka. Ennél is nehezebb minőségi leadeket szerezni, amelyekkel nagyobb esély van arra, hogy a látogatóból vásárló legyen.

Forrás: klikkmarketing.hu

Miért fontosak a minőségi leadek?

Például azért, hogy ne fizess olyan leadekért, amelyek nem érnek egy fabatkát sem. Úgy ritkán érhetsz el jó eredményeket, ha vaktában lövöldözöl, vagy hihetetlen mennyiségű lőszert el kell pazarolnod. Ez lefordítva annyit jelent, hogy ha nem pontos a célzásod, akkor milliókat költesz feleslegesen hirdetésekre.

Miről ismered fel a rossz minőségű leadeket?

  • Nagyon sok a látogató a honlapodon, de alacsony a konverzió
  • Az ügyfélszolgálat folyamatosan kapja a butábbnál butább kérdéseket
  • Sok az ajánlatkérés, de alig lesz belőle üzlet

Ahhoz, hogy ezeken javítani lehessen, mindenképpen mérésre van szükség. A legegyszerűbb a konverziós arányt mérni és ennek növelését kitűzni célként.

Hogyan javítható a leadek minősége?

Most, hogy láttuk, mennyire fontosak a minőségi leadek, nézzük át, mivel növelhető a hatékonyság és csökkenthetők a költségek.

1. Jobb kulcsszavak

Elsőként elemezd az eddig használt kulcsszavakat, milyen hosszúk, mennyire vannak lefedve a szinonimák is, ki vannak-e zárva az irreleváns kifejezések. Rendszeresen ellenőrizd a keresőkifejezéseket! A kulcsszavak jelentik a marketingkampányok lelkét.

2. Átkattintások növelése

Folyamatosan mérd és elemezd a címsorok és az akciógombok hatékonyságát. Végezz A/B teszteket a jobban konvertáló verziók kiválasztására. Elijeszteni persze nem kell a rosszabb célközönséget sem, hiszen később lehetnek olyan kampányaid, amikhez jók lesznek, de célszerű őket egy másik vágányra átterelni, például egy általánosabb ajánlati oldalra.

3. Landing oldal átalakítása

Minden jól behatárolható célcsoportnak készíts külön landing oldalt, a be nem sorolható leadeket pedig irányítsd egy általánosabb landing oldalra. Ne félj a címsorokba betenni, hogy a terméked kinek ajánlott.

Ha segítségre lenne szükséged a landing oldalak létrehozásában vagy a minőségi leadek megszerzésében, kérj konzultációt a Klikkmarketing hirdetési specialistáitól!

4. Űrlapok ellenőrzése 

Tedd minél egyszerűbbé az űrlapokat, és ellenőrizd rendszeresen a kitöltők megfelelőségét! Változtass a kérdéseken vagy a bekért adatokon, ha szükséges.

5. Adatok elemzése

Rendszeresen mérd és elemezd, melyik kulcsszóra érkeztek a legjobb vásárlók! Ki fog rajzolódni, hogy mely kulcsszavakra érdemes költened.

Összpontosíts tehát a minőségi leadekre, javítsd a konverziót lépésről lépésre!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s