h i r d e t é s

Hogyan találhatunk könnyebben állást?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan találhatunk könnyebben állást?

2023. július 18. - 09:51

Bár az álláskeresés egy megterhelő és fárasztó folyamat, de tanácsos ezt az időszakot kihasználni arra, hogy egy kicsit továbbképezzük magunkat. A munkaerőpiacon ugyanis a verseny az utóbbi időben rendkívül intenzívvé vált, és sokszor még azoknak a pályázatát is elutasítják, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek.

Forrás: fuzesabonyallas.hu

A legfontosabb ilyenkor, hogy eldöntsük, mit szeretnénk csinálni a jövőben

Itt két választási lehetőségünk van. Az egyik, hogy részt vegyünk például egy a korábbi végzettségünkhöz kapcsolódó képzésen. Tegyük fel mondjuk, hogy raktáros a szakmánk! Akkor ebben az esetben a targoncavezetői képesítés megszerzésével a jelentkezésünk garantáltan kitűnik majd a Füzesabonyállás https://fuzesabonyallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika aloldalán elhelyezett álláshirdetésekre beérkező pályázatok közül.

Mi a helyzet pályamódosítás esetén?

Abban az esetben, ha úgy ítéljük meg, hogy a szakmánk már nem elég versenyképes, akkor érdemes egy olyan új hivatást kitanulni, amire igazán nagy a kereslet. Ilyen például a mérlegképes könyvelő, a pénzügyi-számviteli ügyintéző, a társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó, valamint a valutapénztáros.

Az ezek elsajátításához szükséges képzések rendkívül széles skálája érhető el, a munkaügyi központoknál pedig még kedvezményes áron is megpályázhatók. Aki pedig attól tartana, hogy ezek a tanfolyamok nem adnak pragmatikus tudást, azt szeretnénk megnyugtatni, hogy erről szó sincsen. Ezek a képzések ugyanis igazán célratörően és gyakorlatorientáltan adják át az ismereteket.

Fontos, hogy csak olyat válasszunk, amely képzettséget igazoló papírt is ad, hiszen ezáltal tudjuk majd igazolni a munkaadó és a HR-es számára, hogy milyen tudással rendelkezünk.

A szakmai nyelvtudás még inkább segíti az elhelyezkedést

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyarok nagyon kis része beszél az anyanyelvén kívül még legalább egy idegen nyelvet. Így komoly versenyelőnyt jelenthet az, ha az álláskeresés közben elsajátítunk egy idegen nyelvet.

De a szaknyelvnek nem csupán emiatt vehetjük nagy hasznát, hanem azért is, mert elősegíti, hogy tárgyalóképesek maradjunk szakmai témákban is, és kapcsolatot tudjunk tartani a külföldi partnerekkel.

Végül némi informatikai ismeretre is szükség lehet

Az utóbbi években tapasztalható rohamos digitalizációnak és technológiai fejlődésnek köszönhetően szinte már nem is létezik olyan állás, amelyhez ne lenne szükség némi számítógépes ismeretre.

Ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy elsajátítsuk a számítógép és a különböző szoftverek használatának minden csínját-bínját.

Reméljük, hogy az írásunk hasznosnak bizonyul majd, és minél több olvasónkat tudjuk hozzásegíteni ahhoz, hogy minél előbb állásra találjon.