h i r d e t é s

Hogyan válassza ki a vőlegény a tökéletes cipőt?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan válassza ki a vőlegény a tökéletes cipőt?

2024. február 28. - 09:45

A nagy nap szervezése során minden egyes apró részlet számít, amelybe beletartozik a leendő férj lábbelije is, mivel ez fogja megalapozni azt, hogy mennyire komfortosan érzi majd magát a ceremónia kezdetétől egészen a hajnalig tartó buliig.

Forrás: lordfashion.hu

Arról nem is beszélve, hogy a leendő férj öltözékének és komplett megjelenésének lényeges része, ugyanannyira számít, mint maga az öltöny vagy az ing. Ezért is állítottunk össze egy részletes útmutatót a vőlegény cipőjének kiválasztásához.

Az öltöny színe

Csak abban az esetben garantálható az elegáns megjelenés, ha a cipő árnyalata összhangban van az öltöny színével. Ezért sem lehet elsiklani a vásárlás során efelett a tényező felett.

Bár a fekete öltöny erősen behatárolja a lehetőségeit a lábbelit illetően, mivel az az aranyszabály, hogy fekete öltönyhöz csakis fekete cipőt lehet viselni, de ahogy a Lord Men's Fashion cipőinek kínálatában is láthatja, számos típus létezik belőle. Választhat akár bőr-, lakk-, fényes, hosszított fazonú vagy kerekebb orrú cipőt, de akár egy mokaszinre hajazó fazont is.

Egy szürke öltöny esetében viszont már sokkal könnyebb dolga van, mivel mind a fekete, mind a merészebb színű lábbelik nagyszerűen illenek hozzá. Gondolkodhat akár egy sötétbordó cipőben is.

Egy sötétkék öltönyhöz pedig tökéletes választás lehet a fentebb említett webáruház kínálatában is szereplő, bőrből készült Bugatti lábbeli.

Egyéb fontos szempontok

Számos olyan egyéb szempont és kritérium létezik, amelyeket lényeges figyelembe venni a tökéletes vőlegénycipő kiválasztása során. Az öltöny színe mellett számít például, hogy milyen évszakra esik az esküvő. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy a nyári forróságban vagy a téli hidegben mondja ki a párjával a boldogító igent.

Emellett mérvadó lehet még a lakodalom helyszíni adottsága, illetve azt, hogy kültéren vagy beltéren zajlik-e a szertartás és a fotózás. Továbbá sokat nyom a latban maga az eseménynek a stílusa is.

Egy bohémabb hangulatú esküvőhöz ugyanis sokkal jobban passzolnak a mokaszint idéző vőlegény cipők, míg a klasszikus stílusú eseményeken a főleg a bőrből készült, elegáns félcipőknek van helye.

Csak bőrcipőt szabad vőlegény cipőnek választani?

Nem feltétlenül a bőr az egyetlen választható opció, bár tény, hogy a természetes anyag lévén számos szempontból lehet előnyös. A belőle készült lábbeli elegáns, strapabíró,és kifejezetten kényelmes viseletet biztosít. Ráadásul nem csak az esküvőre vehető fel, hanem utána másféle alkalmakra is.

Egy extra tanács a végére

Fontos, hogy az esküvőn viselt cipőjét legalább két hónappal a nagy nap előtt vásárolja meg. Ez főként azért lényeges, mert, ha aznap viseli először a cipőt, akkor szinte garantálható, hogy hosszú órák elteltével kényelmetlenséget okoz majd. Viselje minden nap körülbelül 20-30 percet, hogy alaposan bejárassa, és nem kell majd tartani ilyen problémáktól!