h i r d e t é s

Hogyan válasszuk ki a megfelelő karórát?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan válasszuk ki a megfelelő karórát?

2022. május 13. - 09:44

 

Az órák nemcsak akkor hasznosak, ha tudni szeretnénk a pontos időt, hanem divatos kiegészítők is, amelyek remekül feldobják az öltözéket, és kifejezhetik az ízlésünket, az életmódunkat és akár sikereinket is.

Forrás: ekszerdesign.hu

Akár egy fontos mérföldkőről emlékezünk meg, akár egyszerűen csak szeretnénk valakit meglepni, aki fontos számunkra, az óra egy életre szóló ajándék.

De például hogyan válasszuk ki az ideális karórát az ÉKSZERdesign hatalmas választékából? Segítségül összeállítottunk egy gyors útmutatót amelyet figyelembe véve megtalálhatjuk a megfelelő karórát.

Végezzünk kutatást!

Ha az óra specifikációiról szeretnénk beszélni, akkor érdemes előbb megtanulni a formára, a kidolgozásra és a tervezésre vonatkozó szóhasználatokat.

Gondoljunk csak itt az óratok méretére, vastagságára és koronájára, illetve ismerjük meg például a turbillon óraszerkezetet. Ez a tudás magabiztosságot ad abban a tekintetben, hogy a megfelelő órát választjuk majd ki.

Kvarc vagy mechanikus?

Mivel a szerkezet számít az óra motorjának, ezért ez is fontos tényező, amit figyelembe kell vennünk a döntéshozatalnál. A kvarcszerkezet egy viszonylag új találmány, amelyben az órát egy akkumulátor táplálja, és elektromos jelet küld apró kvarckristályon keresztül. Bár a kinézetünk szokatlan lehet, de az mindenképpen mellettük szól, hogy rendkívül pontosak, és megfizethetőbb áron szerezhetők be, mint a mechanikus társaik.

A mechanikus szerkezeten belül választható az a verzió, ami automatikus, és amit kézzel kell feltekerni. Ezek közül manapság főként az előbbi a népszerűbb, mivel az idő beállítása kevesebb erőfeszítést igényel a tulajdonostól.

Megfelelő méretű óra

Egy másik fontos szempont az óra mérete. Soha ne vásároljunk olyan órát, ami nagyobb, mint a csuklónk!

Igaz, hogy manapság nagy divatnak számítanak a 46 mm átmérőjű órák (korona nélkül), de ezeket csak akkor érdemes megvásárolni, ha kényelmesen, túlnyúlás nélkül illeszkednek a csuklónkra. A túlnyúlás azt jelenti, hogy nyilvánvalóan nagy rés látható az óra füle és a csuklónk között. Ez egy külső szemlélő számára rossz ízlésről árulkodhat függetlenül attól, hogy milyen drága is az óránk.

Egy jó ökölszabály, hogy akinek kicsi a csuklója, válasszon 38-40 mm átmérőjű órát. Azok számára pedig, akiknek nagyobb a csuklójuk, egy nagyobb modell is használható, például 42-44 mm átmérőjű.

Válasszunk megfelelő szíjat!

A szíj szintén nagyon fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni. Itt is akad néhány opció, például: a nato, az acél, a gumi vagy a bőr óraszíj.

Mindig azt kell választani, amelyik a legjobban illik óránkhoz. A fekete óra például jól passzol a fekete szíjhoz – ez talán leghagyományosabb kombináció.

Költségkeret

Végül, de nem utolsósorban, ügyeljünk arra, hogy mindig maradjunk a költségkereten belül. Válasszunk olyan modellt, aminek a vásárlása nem túl megterhelő a pénztárcánk számára.

Reméljük, ez a bejegyzés segíteni fog, különösen azoknak, akik első karórájukat vásárolják, hogy eldöntsék, mit is szeretnének.


 

Kommentek

h i r d e t é s