h i r d e t é s

Hogyan vásároljunk megfelelő kanapét az otthonunkba?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan vásároljunk megfelelő kanapét az otthonunkba?

2022. október 28. - 10:55

Ezekkel a tippekel könnyebben megy majd a döntés.

Kanapé, szófa, kerevet - bárminek is nevezzük, ez a bútor a nappali fókuszpontja, egyúttal az a hely, ahol pihenhetünk és lazíthatunk. Már csak ezért sem szabad félvállról vennünk a kiválasztását. Most ebben segítünk a legfontosabb szempontokkal.

A kanapé vásárlása időt és megfontoltságot igényel. Olyan stílust kell választanod, amely illik az életteredhez, olyan színt, amelyet szeretsz, és olyan anyagot, amely tartós- mindezek mellett pedig az is fontos, hogy a választott darab beférjen a bejárati ajtón. Egy új kanapénak nem kell drágának lennie. Ezzel együtt van néhány dolog, amin spórolhatsz, és pár olyan olyan is, amire megéri költeni.

Kanapéstílusok

A stílus az egyik legfontosabb szempont egy új kanapé kiválasztásakor.
Amikor kanapéstílust választasz, gondold át, mi illik a lakás többi részéhez és azt is, hogy mi tetszik neked.

A kanapék általában öt fő stíluscsoportba sorolhatók – ezek a századközépi, a Chesterfield, a modern, a hagyományos és a country. A legnépszerűbb stílus a hagyományos – egy kérdőívben a megkérdezettek 40 százaléka jelölte be, hogy ilyen kanapéval rendelkezik. Bármi is legyen a te saját elképzelésed, a most 30 éves RS Bútor oldalán mindenképp fogsz tudsz válogatni.

A századközépi kanapé

Ezt a fajtát a letisztult vonalak, a dobozos, áramvonalas forma, a szögletes falábak és az alacsony karok jellemzik. A század közepén készült kanapé “modern retro” hangulatot áraszt.

A Chesterfield kanapé

A felhajtott háttámlával és azonos magasságú karokkal, mély, gombos ülőfelülettel és gyakran bőrből készült Chesterfield kanapé felismerhető, nagyszabású, és sokféle belső kialakításhoz illeszkedik.

A modern kanapé

A modern kanapék gyakran laza hátpárnákkal - ülésszakazonként egy-eggyel -, és azonos mélységű egyenes karokkal rendelkeznek. A fémlábak gyakori kiegészítők.

A hagyományos kanapé

A hagyományos kanapék mindenféle formában és méretben kaphatók, a leggyakoribb stílusok azonban a “Lawson" és a”Howard”. Ezek általában lekerekített karokkal rendelkeznek és alacsonyabb a háttámlájuk.

A country kanapé

Ezek a vidéki stílusú kanapék, amelyeket néha „Bridgewater”-nek is neveznek,
alacsony karfákkal, valamint levehető ülő- és hátpárnákkal rendelkeznek.

Ha még nem találtad meg a hozzád illő stílust, érdemes körülnézned az október 28-30. között megrendezett Otthon Bútorkiállításon, ahol számos kanapé jelentős kedvezménnyel kapható.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky