h i r d e t é s

Hőhullám

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hőhullám

2020. október 13. - 09:43

 

Márki-Zay Péter ambícióinál csak a korlátoltsága nagyobb.

Eddig is sok marhaságot hordott össze, de a legutóbbi nyilatkozata – egy borsodi fideszes választóval történt összecsapása során (lásd Civilhetes) – mindent visz.

Hogy aszongya: "a Fidesznél több meleg egyik pártban sincs." Na, mármost (ha eltekintünk a szörnyű és értelemzavaró megfogalmazástól):
1./ Honnan tudja? Számolja? Ő is?
2./ Akár igaz, akár nem, a nyilasokon kívül kit érdekel? Vagy őt is?

Márki-Zay gondolkodás nélkül besétált a Fidesz csapdájába, mely most éppen a homoszexuálisok vegzálásával – sajnos népszerű téma – vonja, tereli el a figyelmet az ország valódi gondjairól, tragikus járvány- és gazdasági helyzetéről, arról, hogy kormányzás helyett tíz éve ideologizál és „harcol”, no meg harácsol és rombol.

Nem fogja föl, hogy itt nem statisztikákat vagy ál-statisztikákat kell lobogtatni – mert ezzel csak belemegy egy vég nélküli, elvtelen és érdektelen, Orbán által tematizált vitába –, hanem elvi éllel visszautasítani mindenfajta kirekesztő, rasszista megnyilvánulást, melyet Orbán és a felheccelt segédcsapatai, zsoldosai a lakájmédiában és az utcán űznek.

Egyre jobban előtűnnek Márki-Zay Jobbikos allűrjei. Ha csak ennyire képes, hogy vezesse Hódmezővásárhelyt (hogy ahhoz ért-e, nem tudom elbírálni), de ne üsse az orrát a nagypolitikába! Csak árt vele.

Hallgasson! A baloldali ellenzéknek pedig (ha van még ilyen egyáltalán), a borsodi kettős kudarccal (erkölcsi bukta plusz vereség) is elszámolva magában, végre át kellene gondolnia, hogy kivel áll össze! Mert többetfog veszíteni a vámon, mint amit nyer a réven. És akkor még nem került szóba, hogyan fogják összefésülni a homlokegyenest ellenkező programjaikat, ha netán kormányra kerülnének. Hány nap után fognak egymásnak esni? Bár ezt a próbát ennek a koalíciónak feltehetően nem kell majd kiállnia. Ha így folytatják, akkor biztosan nem.

 

Név és cím a szerkesztőségben


 

Kommentek

h i r d e t é s