h i r d e t é s

Hol úszhatja meg olcsóbban a húsvétot?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hol úszhatja meg olcsóbban a húsvétot?

2016. március 23. - 14:06
0 komment

 

Nagyon rafináltnak kell lennie annak, aki jelentős összeget akar megspórolni a húsvéti bevásárláskor, de nem akar lemondani az ilyenkor szokásos nagy evésről-ivásról. Cikáznia kell az áruházak között, mert ezek egyike sem egyértelműen olcsóbb a többinél.

Fotó: Europress / Napi.hu

A Spar egyik boltja nyerte a Világgazdaság árversenyét, amelyben egy azonos termékekből álló húsvéti kosár árszintjét hasonlították össze az áruházláncok kínálatában - írja a napi.hu. A második helyre befutó Auchanban azonban csupán 300 forinttal került többe ugyanaz a portéka és az első, illetve az utolsó közti különbség is csupán 670 forint. A Tesco, a Lidl és az Aldi árai közti különbség nem érte el a 100 forintot.

Az áruházak 30-40 százalékos kedvezménnyel kínálják a húsvéti sláger termékeket. Lehet persze, hogy ehhez mennyiséget kell vásárolni: a tojás legalábbis a 30 darabos csomagolásban vihető el a legolcsóbban. Ezt a versenyt egyébként az Aldi nyerte egy híján 730 forinttal. Az összehasonlított sonkafajtát a Lidlnél kapták meg a legolcsóbban (egy híján 850 forintért) a lap újságírói.

Némileg eltorzítja a vizsgálatot, hogy a boltok nem egyszerre akcióznak, és a vásárlás időpontjában, a hét elején még a nagy hét végi rohamra készülve éppen feltöltötték a készleteiket. Ugyanakkor az biztos, hogy olyan alapkellékeket, mint amilyen a liszt és a cukor, mindenütt ugyanannyiért vehetik meg a vásárlók. A zöldségversenyt az Auchan nyerte a Világgazdaságnál, de ez a termék, ugye, nem sokáig marad friss.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s