h i r d e t é s

Holle anyó kirázhatja a dunyhát a hétvégén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Holle anyó kirázhatja a dunyhát a hétvégén

2020. január 18. - 06:01

 

A hétvégén hidegfront érkezik, amely csapadékot hoz: a Dunántúlon és középső tájakon havas esőre, havazásra kell készülni. A front felszakítja a hideglégpárnát, a jövő héten több órás napsütésnek örülhetünk. - írja az Időjárás.hu

Holle anyó - Forrás: wikipedia / Frank Vincentz

Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, a Dunántúlon gyenge havazás kialakulhat.

Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon helyenként, másutt néhol várható gyenge havazás. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, 4 fok között alakul. 

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon és a főváros térségében várható havazás, másutt számottevő mennyiségű csapadék nem lesz. Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon és a középső tájakon havazhat. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután -1, 4 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton még nem érkezik fölénk front. A fényszegény időben intenzív panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

A nap nagy részében fényszegény marad az idő, csak helyenként bújhat elő a nap. Többen fáradékonynak érezhetik magunkat, lehangoltság és depresszió jelentkezhet. A rendszeres fényterápia alkalmazása kifejezetten ajánlott a szürke napokon, ezzel akár az immunrendszer is erősödhet. A lehangoltság leküzdésében segíthet, ha pozitív környezetben tölti a napját és színes ruhadarabokat visel.

A fokozottan érzékenyek – elsősorban a Dunántúlon – az esti óráktól már tapasztalhatnak hidegfronti jellegű tüneteket. Görcsös fejfájás, izom és hasigörcsök egyaránt felléphetnek, és éjszaka már intenzív panaszokra is számítani kell.  

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak. A nyirkos, hűvös időben alacsony a hő-és komfortérzet – könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A meghűlés elkerülése érdekében fontos, hogy az évszaknak megfelelő réteges és vastag öltözetet viseljen.

A légszennyezettség magas, több helyen kedvezőtlen a levegő minősége. Aki teheti válassza a tömegközlekedést a saját gépjármű használat helyett.

A közlekedés során a pára és köd okozza a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, emellett a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s