h i r d e t é s

Holnap már havazhat

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Holnap már havazhat

2015. október 10. - 19:32
0 komment

 

Itt az Országos Meteorológiai Szolgálat remek videója arról, hogy válhat nemsokára havassá a táj a Kárpátokban, annak északkeleti peremvidékén.

Fotó: OMSZ

Az előrejelzés szerint Magyarországon az Északi-középhegységben, főképp a Mátra és a Bükk magasabb pontjain alakulhat ki hóréteg - írja az index.hu. Itt várhatóan vasárnapról hétfőre virradó éjszaka vált át az eső havazásba, írják.

Vasárnapra egyébként az ország nagy részére első-és másodfokú figyelmeztetést adtak ki a sok eső miatt. Citrom figyelmeztetés lesz érvényben Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Tolna, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyében és Budapesten. Errefelé 24 óra alatt 20 mm csapadék hullhat. Narancs figyelmeztés lesz érvényben vasárnap Somogy, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megyében, itt 30 mm-nyi eső is összejöhet.

Az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben viharos északkeleti széllel is számolni kell, a legerősebb lökékes 60-70 kilométer per órásak lehetnek. A Nyugat-Dunántúlon is előfordulhatnak hasonlóan nagy széllökések.

 

index.hu


 

h i r d e t é s