fbpx Honlapot készítsünk vagy Facebook oldalt? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Honlapot készítsünk vagy Facebook oldalt?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Honlapot készítsünk vagy Facebook oldalt?

2021. szeptember 13. - 15:33

 

Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy az online jelenlét mennyire fontos tényezője a sikernek. Nem feltétlenül kell online értékesíteni, de az interneten való jelenlét szinte már kötelező. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Több lehetőségünk is van a célközönségünkkel való online kapcsolattartásra. Mutatjuk, melyek ezek és mikor melyiket érdemes választani.

1. Közösségi média profil

Regisztrálhatunk vállalkozásunkkal a különféle közösségi média oldalakra, legyen szó a Facebookról, Instagramról, LinkedIn-ről vagy bármely egyébről. Arra figyeljünk, hogy az üzleti regisztrációt válasszuk, így a későbbiekben lehetőségünk lesz akár hirdetéseket létrehozni, valamint megtekinteni az oldal statisztikáit.

Ez egy remek lehetőség, hiszen ingyen nyújthatunk információt vállalkozásunkról a célközönségünknek, tarthatjuk velük a kapcsolatot, válaszolhatunk kérdéseikre, felkelthetjük érdeklődésüket, népszerűsíthetjük márkánkat. Ma már meglehetősen sok lehetőségünk van, akár a közösségi oldalak sokféleségét, akár a megosztható posztok típusait vesszük alapul. Azt viszont tudnunk kell, hogy legnagyobb hátránya a közösségi média jelenlétnek nem más, mint hogy profilunk mindvégig az üzemeltető tulajdonában lesz, azaz ha valamilyen oknál fogva elérhetetlenné válik vagy megszűnik az oldal, netán letiltják a profilunkat, akkor nem tudunk ellene tenni semmit. Éppen ezért bár érdemes foglalkozni ezekkel a platformokkal, nem árt több lábon állni, és nem egyetlen megjelenési felületre összpontosítani az összes energiánkat. Milyen lehetőségünk van még?

2. Céges honlap

A közösségi oldalakra való regisztráció mellett vagy helyett elkészíthetjük céges weboldalunkat. Ez természetesen kicsit idő- és erőforrásigényesebb, de több pozitívummal is rendelkezik. A weboldal felett mi rendelkezünk, akkor indul el és akkor szűnik meg, amikor mi szeretnénk. Továbbá kevésbé kötöttek a lehetőségeink, mint a közösségi oldalakon. Szinte bármi megvalósítható egy weboldalon. Amennyiben saját magunk készítjük el, akkor csak a webtárhely és a domain regisztráció éves díját kell kifizetnünk, amely egy kisebb tárhely esetén pár ezer forint évente. Ha viszont webfejlesztő csapatra bízzuk a honlap elkészítését, vagy pedig valamilyen honlapépítő programot veszünk igénybe, akkor számolni kell pluszban a munkadíjjal vagy az előfizetés költségeivel is.

Természetesen az ingyenes Facebook regisztrációhoz képest a honlapkészítés költségesebb módszer az online megjelenésre, viszont érdemes befektetni, hiszen sokkal profibb hatást kelthetünk vele és nagyobb mértékben szolgálja a vállalkozásunk népszerűsítését. Amennyiben van elég idő és erőforrás egy weboldal elkészítéséhez, akkor a közösségi média oldalakkal együtt való használatát javasoljuk, hiszen remekül kiegészíthetik egymást, más célokat szolgálhatnak és nagyobb közönséget, ezáltal nagyobb sikereket érhetünk el vele. Sok sikert!


 

h i r d e t é s

Kommentek