h i r d e t é s

Hoppá! Kokain lapulhat a Valentin-napi rózsák között

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Hoppá! Kokain lapulhat a Valentin-napi rózsák között

2017. február 14. - 16:56

A kokain valószínűleg az utolsó dolog, amire a rózsát vásárló emberek általában gondolnak, de Kolumbiában igenis figyelni kell arra, hogy mi rejtőzik a szirmok alatt.

Fotó: Twitter

Éjt nappallá téve küzd Valentin nap előtt a kolumbiai rendőrség, hogy nehogy kokain kerüljön a rózsaszállítmányokba. A kolumbiai és venezuelai rózsa ugyanis nagyon keresett alacsony ára miatt, csak Kolumbia több mint 150 tonnát exportál január végétől, a drogkartellek pedig sokszor vérszemet kapnak.

“Kétségtelenül célpont a Valentin-napi rózsaszállítmány” – vallotta be Augusto Solano, a kolumbiai virágexportőrök szövetségének elnöke is.

A rendőrség tudja,  hol rejtőzhetnek

A rendőrség viszont azzal van tisztában, hogy mitől lesz hatékony a “virágrazzia”: először leellenőrzik a vidéki falvakból rózsabimbóként érkező szállítmányokat, melyek ömlesztve érkeznek Kolumbia fővárosába.
A szállítmány ezután a reptérre indul, ahol 100 rendőr 15 kábítószer-kereső kutyával felszerelkezve és szkennerek segítségével átkutatják a virágokat.

Tavaly a rendőrség 90 kilós kokainszállítmányt talált a virágcsokrok között, így idén is jó okuk van felkészülni a egy hasonló kaliberű akcióra.

Forrás: AP