h i r d e t é s

Horváth László nyerte a balatonfüredi prímásversenyt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Horváth László nyerte a balatonfüredi prímásversenyt

2021. július 28. - 15:46

Horváth László nyerte a Balatonfüred és a Hagyományok Háza közösen rendezett prímásversenyét, melyet az Anna-bál hetében rendeztek meg - tájékoztatta a zsűri elnöke szerdán az MTI-t.

Forrás: balatonfüred.hu

Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása elmondta: a második helyezett megosztva Farkis Béla és Váradi Gyula lett, míg a harmadik helyen Oláh Dávid végzett.
    A zsűri különdíjban részesítette a klasszikus zenei múlttal a cigányprímások közt is versenyző Sztojka Zoltánt és az egyetlen női prímást, Bordás Georginát, valamint a legfiatalabb indulót, a 12 éves Bujka Leonárdót.
    A kilencedik alkalommal megtartott versenyt Balatonfüred és a Hagyományok Háza egyik évben autentikus népzenét művelő, a másikban cigányzenét játszó prímásoknak hirdeti meg.
    Idén a cigányprímások mérték össze tudásukat kedden és szerdán a zsűri előtt, melynek tagjai Radics Ferenc mellett ifj. Kállai Kiss Ernő, a Margitszigeti Danubius Nagyszálló zenekarvezető prímása, valamint Roby Lakatos magyar hegedűvirtuóz voltak.
    A díjazottak szerda este gálaműsort adnak a balatonfüredi Gyógy téren felállított színpadon. (MTI)