h i r d e t é s

Hőség lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hőség lesz

2020. június 28. - 05:34

 

Ma is igazi nyaralóidő lesz, holnap csapadékosabb napra számíthatunk - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütésre készülhetünk, csapadék általában nem várható. 

Délután igazi nyári idő lesz. A gomolyfelhőkből egy-egy zápor is kialakulhat átmenetileg. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. Kora délután 27, 32 fok várható. 

Hétfőn délelőtt megnövekszik a felhőzet, helyi záporok alakulnak ki.  Délután sok lesz felettünk a felhő, többfelé kell esőre, záporra számítani. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem érkezik front, és a nagyvárosokban a nappali meleg mellett az éjszakák is alig hoznak felfrissülést. - írja a meteoklinika.hu

A pihenés is nagyon fontos, mindenféle fizikai igénybevétel kimerítő lehet. A szervezet nehezen alkalmazkodik a szokatlan forrósághoz, éppen ezért a gyomrát terhelje nehéz ételekkel: kímélő, frissítő fogásokat válasszunk.

A nagyon erős, 7-est meghaladó UV-sugárzás akár 15-20 perc alatt is károsíthatja a bőrt, 40-es faktorszámú fényvédő szerekkel védekezzen, de az a legjobb, ha ilyenkor egyáltalán nem merészkedik ki huzamosabb ideig a tűző napra! A napszúrás elkerülése érdekében könnyű kalappal fedje fejét, a gyerekekre pedig szintén tanácsos világos színű sapkát adni! Ők nehezebben viselik a hőséget is, valamint nem érzékelik a veszélyt, a szomjúságot sem, nagyon vigyázzunk rájuk!

Kisgyereket, kisbabát semmiképpen ne vigyünk a napra a déli órákban, nagyon hamar rosszul lehetnek, rendkívül veszélyes számukra a nagy meleg!

A közlekedésben nem csak a napsütés lehet zavaró, a nagy melegben koncentrálási problémák, a fáradtság miatt ingerültség léphet fel. A balesetveszély tehát emiatt is növekszik, szánjunk hosszabb időt az utazásra, inkább iktassunk be több pihenőt! A napon hagyott járművek rendkívül felforrósodhatnak, semmiféle élőlényt ne hagyjunk benne! Helyenként egy-egy zivatar előfordulhat, ezek területén nedves, csúszós útburkolat miatt növekszik meg a féktávolság, legyünk körültekintőek! 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s