h i r d e t é s


Hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap

2017. december 06. - 06:14

 

Szerdán változóan felhős lesz az ég, a szél fokozatosan mérséklődik. - írja az Időjárás.hu.

A hétvégén lehullott hó várhatóan mindenhol elolvad, de nagy bizonytalanság mellett most a következő hétvégére is csapadék érkezése látszik!

délelőtt elkezd szakadozni a felhőzet, de még mindig erősen felhős lesz ég. Számottevő csapadék nem várható.  Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok lesznek. Csapadék nem várható. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 3, 8 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán már csak reggel, és már csak a Tiszántúlon érvényesül kettősfronti hatás, a frontérzékenyek helyzete napközben fokozatosan javul. - írja a meteoklinika.hu.

Tehát amennyiben keleten él, eleinte még előfordulhat enyhébb fejfájás, illetve vérnyomás-ingadozás is, utóbbi inkább csak a délelőtt első felében lesz jellemző. Amennyiben az érintettek közé tartozik, fogyasszon több folyadékot a nap folyamán, és részesítse előnyben a tojásból készült ételeket is. A galagonyatea szintén jó választás lehet.

Jó hír, hogy ezek a panaszok fokozatosan megszűnnek, az ország nagyobb részén pedig alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet. Javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz. A napos időszakokban kellemesen alakul a komfortérzet, a változó felhőzet és a többfelé megélénkülő szél miatt viszont ingadozó hőérzet lesz jellemző. Használja ki a napos időszakokat a D-vitamin raktárai feltöltésére, hiszen a téli időszak fényszegény napjaiban erre gyakran nagyon kevés lehetősége nyílik.

A tartós fronthatás még akkor is kimeríthette, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Stresszoldásra, a nyugodt alvás elősegítésére lefekvés előtt vegyen egy levendulás fürdőt, de akár a meleg, mézes tej is segíthet könnyebben álomba merülni.  A mézzel az immunrendszerét is erősítheti.  Az ízületi bántalmak viszont nem csökkennek számottevően, és még a következő napokban is többször kiújulhatnak – ez igaz mind a kopásos, mind a gyulladásos eredetű végtagfájdalmakra.

A levegőminőség jó, a változékonyság miatt nem dúsulnak fel a káros anyagok.

A közlekedést eleinte keleten még nedves, vizes útszakaszok, vízátfolyások nehezíthetik, napközben pedig többfelé a napsütés lehet zavaró. A reflexek javulnak, a napsütés viszont alacsony napállás idején elvakíthatja – viseljen napszemüveget a közlekedés során!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.h i r d e t é s

betöltés...

;