h i r d e t é s

Hószállingózás, ónos eső is lehet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hószállingózás, ónos eső is lehet

2018. december 20. - 06:21

 

A következő napokban eleinte még kemény fagyok is lehetnek, majd enyhülés, ezzel együtt csapadék is érkezik. Akár ónos eső is lehet többfelé! - írja az Időjárás.hu

Talaj menti köd Sóshartyánban 2018. december 19-én. - Fotó: MTI/Komka Péter

Miskolcon elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. 

Délelőtt borult lesz az ég. Néhol hószállingózás, illetve ónos eső is előfordulhat. Délután folytatódik a borult idő. Hó, havas eső, és ónos eső is kialakulhat! Mérsékelt marad a déli, délkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet -4, +2 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül, főként az ízületesek és a fejfájósok számítsanak panaszaik további erősödésére. A közérzet pedig általánosan tovább romlik. - írja a meteoklinika.hu

Most ismét tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat. A jelentkező tünetek esetén jót tehet a halánték körkörös masszírozása, de mindez csak átmenetileg mérsékelheti fájdalmait.

Amennyiben hajlamos az ízületi bántalmakra, akkor nem csak reggel, hanem napközben is arra számíthat, hogy tünetei fokozódnak. Főként akkor, ha kopásos eredetűek a panaszai – ilyen esetben próbálja folyamatosan melegen tartani a végtagokat, és reggel kissé mozgassa át a kezét és a lábát.

A komfortérzeten a fagyos, és ezzel együtt egyre nyirkosabb idő is ront, a hőérzete a mért értékeknél is alacsonyabban alakulhat. Egyre többen tapasztalnak bőrkiszáradást, különösen az arcon és a végtagok környékén. Száraz bőrét zsírdús krémekkel ápolja, a szabadban tartózkodás során pedig folyamatosan óvja a hideg levegőtől a szabad bőrfelületeket.

A hosszan tartó kint tartózkodás amiatt sem javasolt, hogy ismét romlik a levegőminőség. A forgalmasabb csomópontokban a szállópor koncentrációjának emelkedése várható.

A közlekedést napközben több tényező is nehezíti. A fáradt, kialvatlan sofőrök is növelik a balesetveszélyt, vezessen lassabban, inkább induljon útnak a szokásosnál is korábban! A ködfoltok területén csökken a látástávolság, tartson nagyobb követési távolságot, és többfelé ónos eső is kialakulhat! 

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s