h i r d e t é s

Hoztak is meg nem is, építettek is meg nem is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hoztak is meg nem is, építettek is meg nem is

2021. november 24. - 14:17

A Fidesz ismét átadott valamit, ami nincs is - úgy építettek valamit, hogy nem is lett kész. A szokás hatalma.

Forrás: RTL Klub

Nem egy nagy összeg - kormányzati berkekben már csak aprópénznek számít - az a 60 millió forint, amit a közlekedés biztonságának fejlesztésére kaptak Herend és Szentgál közötti útszakaszra. Ez elsősorban a kerékpározás fejlesztésére vonatkozott volna.

A videó szerint a minap át is adták a beruházást, ami pár közlekedési táblából, és három pihenőből áll, ám az útszakaszhoz hozzá sem nyúltak. 

Weisz Elvira, Szentgál polgármestere szerint: „ha a Kresz jogszabályait betartjuk, elvileg lehet biztonságosan is biciklizni.” - Bár semmi nem változott az útszakaszon, nem lett szélesebb, nem került kerékpársáv sem felfestésre.

Mielőtt bárki azt mondaná, lenyúlást sejtetek a poszttal, ezt azonnal cáfolom. Mindössze azt nehezményezem, hogy egy "ingyen" pénzt ismét nem arra használtak fel, amire azt kellett volna. Mert azzal semmivel sem lett könnyebb és kevéssé veszélyes a biciklizés, hogy létesült egy két fából ácsolt nyugágy. Viszont könnyebben átadhatóvá vált, mint egy felfestett kerékpársáv.

Amúgy minden bizonnyal biztonságosan lehetett kerekezni az átadás után, hiszen látható volt, hogy az ünnepség után pedálozók láthatósági mellényben egy lezárt úton haladtak. De a mindennapokban itt igenis 20 tonnás teherautók, személygépkocsik, és autóbuszok haladnak el a drótszamarasaktól alig pár centire. (Kormánykommentek Blog)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s