h i r d e t é s

HPV oltási programmal küzdenénk a méhnyakrák ellen

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

HPV oltási programmal küzdenénk a méhnyakrák ellen

2018. május 15. - 11:05

 

Valószínűleg magyar emberek ezreinek életét menthették és még többek szenvedését előzték volna meg, ha a rezsim menekültellenes propaganda helyett a méhnyakrákról és a HPV vírusról küldött volna tájékoztatókat.

A méhnyakrák azon daganatos megbetegedések egyike, amelynek okaként sikerült egy vírust azonosítani, amely ellen ráadásul vakcinával is rendelkezik az emberiség.

Magyarország mégsem rendelkezik kiterjedt felvilágosító és oltási programokkal, amely az iskolák, közintézmények és a média segítségével felhívnák a figyelmet az évente 500 nő halálát okozó megbetegedésre, amelynek kórokozója a férfiakban is képes más jellegű daganatokat létrehozni.

Az Európai Baloldal biztosra veszi, hogy a Fidesz-rezsim Kásler Miklós asszisztálásával nem csak képtelen, de nem is hajlandó a HPV elleni tömeges oltási program kidolgozására.

Ezért ezt jelenleg csak európai szinten oldhatjuk meg, ha a jövőre esedékes EP választáson az Európai Baloldal listájáról minél több képviselőnknek sikerül mandátumot szerezni. - írja az Európai Baloldal közleményében


 

h i r d e t é s