h i r d e t é s

Hullámvasútra ült az időjárás!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hullámvasútra ült az időjárás!

2019. március 10. - 06:06

 

A hétvégén egyre több felhőre kell számítani, az erős széllel pedig csapadék is érkezik. A jövő hét elejére a lehűlés is megérkezik - írja az Időjárás.hu

Délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég.

Északon elszórtan kisebb eső előfordulhat.  Délután általában erősen felhős lesz az ég, elszórtan számíthatunk kisebb eső kialakulására. Erős lesz a délnyugati szél. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de délen még mindig sok lesz a felhő. Helyenként futó záporok is kialakulhatnak.  Délután változóan, többször erősen gomolyfelhős lesz az ég, szórványosan alakulnak ki záporok. Az északnyugati szél erős lesz. Kora délután 7, 12 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap melegfront érkezik, a fronthoz köthetően országszerte jelentkezhetnek a változó intenzitású panaszok. Mindemellett több napja erős légmozgás is igénybe veszi a szervezetet.- írja a meteoklinika.hu

A több napja erős szél a legtöbb ember számára megterhelő: azon kívül, hogy erős, olykor görcsös fejfájást okoz, növeli az idegi alapú feszültséget is. Türelmetlenséget, ingerlékenységet tapasztalhat, a gyerekek agresszívebbekké, nehezen kezelhetőké válhatnak. A melegfronti hatással párosulva nehezebben koncentrálnak, és vegye figyelembe, hogy ilyenkor önnek is gyakrabban elkalandozik a figyelme. A szétszórtság, bágyadtság általános tünet lehet, egyesek pedig alvászavarokat is tapasztalhatnak és nyugtalanul, felületesen aludhatnak. A melegedés fokozhatja a migrénes panaszokat is.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s