h i r d e t é s

Húsz gyanúsítottja van a minisztériumi pályázatos mutyinak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Húsz gyanúsítottja van a minisztériumi pályázatos mutyinak

2022. május 06. - 15:18

Húsz embert hallgattak ki gyanúsítottként abban a minisztériumi vesztegetési ügyben – álla az ügyészség Hadházy Ákos kérdésére adott válaszában.

Hadházy Ákos írásban fordult  kérdéssel az ügyészséghez, hogy megtudja, hogy áll a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügy kivizsgálása.

Ezidáig húsz embert hallgattak ki gyanúsítottként abban a minisztériumi vesztegetési ügyben, amiben kormányzati tisztviselők "jogtalan előnyért cserébe pályázatíróknak, illetve cégvezetőknek segítettek abban, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek, illetve az azokkal kapcsolatban indított ellenőrzések kedvezően végződjenek a pályázók számára," derül ki Polt Péter tájékoztatásából, amit Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kérdéseire válaszul írt. A legfőbb ügyész szerint a gyanúsítottak közül 12 valamilyen cég képviselője, heten pedig jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselők.

Az érintett szervek a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség. Polt válaszából az is kiderül, hogy a nyomozást nem az OLAF kezdeményezésére indították, hanem NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága tett feljelentést. (Klubrádió)