fbpx Hűvös és záporos napunk lesz | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hűvös és záporos napunk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hűvös és záporos napunk lesz

2021. október 13. - 05:42

 

Szerdán további lehűlésre, változékony időre kell készülni, ezt követően pedig egyre többfelé megjelennek a reggeli fagyok!

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, így a legtöbb helyen felhősen indul a nap, de északnyugaton már délelőtt, a Dunántúl többi részén délutánra, míg a Dunától keletre estétől csökken jelentősen a felhőzet. Több helyen számítani lehet gyenge esőre, záporra, a középső megyékben kisebb a csapadék esélye.
Délután már csak a keleti megyékben fordulhat elő záporeső. Az északi szél a Dunántúlon és a középső megyékben nagy területen megerősödik, a Dunántúl szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Gyakori lehet a fejfájás, a vérnyomás-ingadozás, a szédülés, a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint felerősödhetnek a szívbetegek panaszai.

A szeles tájakon csökken a hőérzet, valamint ingerültebbek, feszültebbek lehetünk.

Többfelé előbújik a nap, ami ugyanakkor jó hatással lehet a közérzetre, hangulatra.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s