h i r d e t é s

Hűvös reggelek, napos délutánok jönnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hűvös reggelek, napos délutánok jönnek

2015. szeptember 07. - 08:13
0 komment

 

Hétfőn, és a következő reggeleken is sokfelé 10 fok alá hűl a levegő, délután azonban már kellemesebb hőmérsékletekre számíthatunk.

Kezdetben az erős szél is jellemző lesz, de napról napra mérséklődik a légmozgás - írja az idojaras.hu.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csak néhol lehet futó zápor.  Délután hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, emellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Néhol egy-egy futó zápor is kialakulhat, de az ország nagy részén nem várható csapadék. A délnyugati tájak kivételével erős lökések kísérik az északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 17, 22 fok között valószínű.

Kedden a napsütést sokfelé felhő sem zavarja, csapadék nem várható. Erős lesz az északnyugati szél. 17, 22 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a napos délelőttöt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz jellemző. Az Északi-középhegység területén egy-egy zápor is kialakulhat. Az északi szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett csak néhol növekszik meg a felhőzet, kellemes őszi idő várható csapadék nélkül. Élénk lesz az északi szél. 18, 23 fokra számíthatunk.

Pénteken északon erősen felhős, borult lesz az ég, itt többfelé várható eső, zápor. Délen a változékony időben hosszabb-rövidebb napos időszakok lesznek jellemzők, errefelé csak néhol lehet futó zápor. A keleti szél élénk lesz. 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton átmenetileg csökken a felhőzet, majd délnyugat felől egyre többfelé ismét beborul az ég. Az Alföldön sokfelé várható kiadós eső, zápor. Megerősödik az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s