h i r d e t é s

Hűvösebb, esős időre készülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hűvösebb, esős időre készülhetünk

2019. június 23. - 06:43

 

A jövő hét elejétől újra melegszik a levegő, és úgy tűnik beköszönt az év második hőhulláma - írja az Időjárás.hu

Délelőtt országszerte számítani kell záporokra, zivatarokra felhőszakadással, jégesővel.  Délután felhős, zivataros időben lesz részünk. Erős lesz az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 27 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt erősen felhős vagy közepesen felhős lesz az ég, a déli tájakon lehet záporeső.  Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északkeleti szél erős lesz. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - írja a meteoklinika.hu

A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A szél hatására fellépő panaszok eleinte a Dunántúlon jelentkezhetnek, majd az ország északi és keleti részein is erősödő fejfájásra kell készülni!

Az immunrendszer erősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A szabadtéri tevékenységeket sokfelé zavarhatja csapadék, emiatt szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. Az UV-sugárzás a felhőzet függvényében alakul, jellemzően alacsony-közepes marad.

A pollenszint mérséklődik, de a pázsitfűfélék és a csalánfélék elérik a tünetek okozó szintet. Az allergiásoknak sűrű kézmosás ajánlott.

A közlekedés során a zivatarok által nedvessé váló útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s