h i r d e t é s

Hűvösebb időre ébredünk, vasárnaptól ismét kánikula söpör végig az országon

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hűvösebb időre ébredünk, vasárnaptól ismét kánikula söpör végig az országon

2019. június 28. - 06:05

 

Pénteken és szombaton hűvösebb, kellemes időben lesz részünk, majd vasárnaptól újabb melegedés kezdődik! - írja az Időjárás.hu.

Virágzó vöröshere, sárga repce és kék facélia Nemesvámos közelében. Fotó: Varga György Forrás: MTI

Pénteken délelőtt szikrázóan napos időben lehet részünk. Délután derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Élénk, helyenként erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

írja a meteoklinika.hu

Pénteken újabb front nem érkezik, de az átvonult hidegfront mögött még jelentkezhetnek görcsös panaszok és a megerősödő szél is gondot okozhat az arra érzékenyeknél.

Pénteken nem érkezik front. A fokozottan érzékenyeknél a front mögött még jelentkezhetnek hidegfronti jellegű tüneteket, amennyiben az érintettek közé tartozik, görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket tapasztalhat. A front hatására az északi, északnyugati szél megerősödött, amelynek köszönthetőn erősödő fejfájásra, nyugtalanságra és ingerlékenységre kell készülni. A panaszok enyhítése érdekében figyeljen a fokozott folyadékpótlásra és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A levegő felfrissült, a hőmérséklet értékei az évszakos átlagnak megfelelőek. Most kitűnő alkalom nyílik arra, hogy regenerálódjon és végre megpihenjen a szervezete. A regenerációt elősegítheti azzal, ha áttér kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A szabadtéri tevékenységeknek kedvez az időjárás, ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni, sétálni, kirándulni, sportolni. Az UV-sugárzás a derült időben erős lesz, a déli órákban lehetőség szerint kerülje a napon tartózkodást. A fokozott folyadékfogyasztás továbbra is rendkívül fontos, napi 3-4 liter szénsavmentes ásványvíz vagy cukormentes üdítőital fogyasztása javasolt.

A pollenterhelés az ország nagy részén magas, a pázsitfűfélék és csalánfélék okozzák a legtöbb tünetet. Az allergiások szemviszketést és orrfolyást tapasztalhatnak, a tünetek mérséklése érdekében kerülje az elhanyagolt réteket és mezőket.

A közlekedést ingerült sofőrök nehezítik, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s