h i r d e t é s

Ide hazafiak kellenek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ide hazafiak kellenek

2021. május 01. - 11:37

A ma induló Balkanyar életrehívója Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke nyilatkozott a lapnak.

- Térségünkben is szinte teljesen a Fidesz uralja ma már a helyi rádiót, tévét, a nyomtatott sajtót, internetes felületeket. Mindent felvásároltak – persze a közpénzekkel ügyeskedve –, hogy kényük-kedvük és érdekeik szerint manipulálják a közvéleményt. Azért választottuk a Balkanyar elnevezést, hogy jelezzük: itt minél hamarabb irányváltás kellene, a demokrácia visszaállítása, az emberek megélhetési gondjainak enyhítése érdekében. Persze honlapunk a megye közéletének minden figyelmet érdemlő változásáról, sikeréről, eredményeiről is igyekszik beszámolni, nem csak a jelenlegi rezsim anomáliáiról. Ahogy a polgártársaink élet- és munkakörülményeinek javításáról, az elesettek, elszegényedettek támogatásáról is.

- Kialakult országosan egy jelentős összefogás a többi ellenzéki párttal. Ennek sikerét is hivatott támogatni ez a honlap, egy évvel a választások előtt?

- Természetesen. De a fő irány a baloldal törekvéseinek, programjainak megismertetése, illetve a Bács-Kiskun megyében történő eseményekről való rendszeres tájékoztatás. Ahogy az országos történésekről is igyekszünk alapos körképet mutatni olvasóinknak, követőinknek.

- Egy új rendszerváltás reményében?

- Igen, mert a jelenlegi hatalom által támogatott kiskirályok helyett, olyan vezetők kellenek, akik végre népben és nemzetben gondolgodva szolgálják hazánkat. Történelmünk során, szerencsére sok ilyen személyiség neve maradt követendő példa – István királytól Széchenyi Istvánig, Kossuth Lajosig, Deák Ferencig –, de a kedvező változáshoz mindig kellett a nép akarata is. Persze más volt hajdanán a közéleti kommunikáció, ahogy a cél, a lehetőség és a veszélyt jelentők módszerei is. De a demokrácia iránt mindig érzékeny magyar emberek milliói szerint, a normális megoldás az – a hatalmi pozíciókkal ügyeskedő diktatúrákkal szemben –, ha népben és nemzetben gondolkodnak azok a vezetőik, akikre szavaznak. Azzal szemben, amit hajdanán hangoztatott a magát akkor még liberálisnak, demokratának, népünket szerető politikai alakulatnak mutató Fidesz, az elmúlt egy évtized tapasztalatai szerint most azt láthatjuk, hogy röhögve hagyják a mélyszegénységbe süllyedni ezt az országot, közpénzen hízlalt birtokaik, sajtóbirodalmaik mankóival hadonászva. Az Európai Uniót okolják, ahonnan a legtöbb segítséget kapták, kapják. A legközelebbi választáson – Kedves Olvasóink segítségével – kirúghatók ezek a mankók, hogy egészséges úton induljon el végre szeretett hazánk.

- Erre egy átfogó programot fogalmaztak meg a szocialisták legutóbb.

- Így van. Ennek egyik eleme a gyalázatosan kicsi nyugdíjakból, illetve a minimál bérekből élők helyzete. De említhetném azokat a falvainkat, kisvárosainkat is, ahol a fiatalok csak addig maradnak, amíg találnak normális munkát, megélhetést, illetve a jövőjüket meghatározó lakhatási lehetőséget. Az MSZP ezért tartja fontosnak a települések bérlakásainak bővítését, ami megfelelő támogatással megoldható. Csakhogy ahhoz vissza kellene állítani az önkormányzatok önállóságát, elsöpörve a Fidesz-kormány szankcióit. Különben a meglévő ingatlanjaikat is kénytelenek lesznek eladni, hogy fenntartási költségeiket fedezhessék. A Balkanyar ezekre a problémákra is szeretne rámutatni. Örömmel vettük, hogy honlapunk főszerkesztői teendőit elvállalta a több mint negyvenéves szakmai tapasztalatokkal rendelkező helyi újságíró-szerkesztő, Koloh Elek. Maradjanak hűséges olvasóink, ezen az internetes felületen, ahol igyekszünk a tényekről beszámolni a sumákolókkal, mellébeszélőkkel, polgárvakítókkal szemben.

balkanyar.hu