h i r d e t é s

Időnként eleredhet az eső

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Időnként eleredhet az eső

2019. szeptember 08. - 06:31

 

A hétvégén és a jövő hét elején is változékony időre van kilátás, több hullámban, több fronttal csapadék is érkezik. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt átmenetileg csökken a csapadékhajlam, délen némi időre a nap is kisüthet. Helyenként alakulhat ki gyenge eső. 

Délután átmenetileg szakadozik a felhőzet, de a fülledt időben szórványosan záporok kialakulására kell számítani! Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 26 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé kell esőre, záporra készülni, helyenként kiadós csapadék is hullhat.  Délután folytatódik a borongós idő, sokfelé lehet további eső, zápor. Változó irányú szél lesz. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Migrén és légzőszervi panaszok léphetek fel, általánosan romlik a komfortérzet. - írja a meteoklinika.hu

ltalános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet. A kiegyensúlyozott napirend oldhatja a zavarokat, illetve meteogyógyászunk tanácsaival ezt jóval könnyebben átvészelheti. 

A csapadékos időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, ha ugyan csak rövid időre is, de csökken a pollenterhelés.

A közlekedést többfelé nehezíthetik záporoktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s