h i r d e t é s

Időnként szállingózhat a hó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Időnként szállingózhat a hó

2023. január 27. - 05:01

A péntek is inkább a felhőkről szól, elszórtan várható hószállingózás, gyenge havazás, havas eső, de nagy mennyiségtől nem kell tartani. A hőmérsékletet tekintve átlagos téli időben lesz részünk.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórt jelleggel számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, illetve néhol vegyes csapadékra. Az északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül.

A hőmérséklet kora délután 0 és +5, késő este -2, és +3 fok között valószínű.

Szombaton folytatódik a felhős, borongós idő, és ezen a napon is többfelé előfordulhat időnként havas eső, hószállingózás, valamint kisebb havazás. Az északi-északnyugati szél továbbra is többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet. Reggel -5 és +1, napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk naposabb időre, délután viszont már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A fagyos reggelt követően kora délután 1-5 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, alvászavarok, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és rosszullét sokaknál jelentkezhet.

Felerősödhetnek a görcsös- és a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is.

Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A felhős, szürke időben bágyadtabbak, lehangoltabbak lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!