h i r d e t é s

Időzítő volt az orosz repülőn?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Időzítő volt az orosz repülőn?

2015. november 13. - 07:55
0 komment

 

Továbbra is csak találgatások vannak arról, hogy volt-e bomba az október 31-én a Sínai-félsziget felett megsemmisült orosz utasszállítón.

A legtöbb nyilatkozat szerint merényletről van szó, ezt a verziót már esélyesnek tartja a támadás lehetőségét eleinte elvető orosz fél is, de mindeddig egyértelmű bizonyíték nincsen arra, hogy bomba okozta volna a robbanást a 9,5 kilométer magasan repülő gépen - írja az Index

A vizsgálathoz közeli névtelen forrásokra hivatkozó sajtó most újabb hírre állt elő: a Fox News úgy tudja, időzítő is volt a gépen, de bár az nem derült ki, hogy a szerkezet bizonyítékként is megvan, vagy csupán terroristák lehallgatott beszélgetéseiből derült rá fény.

A beszámoló szerint az időzítő 120 perces volt. A gép a felszállás után 23 perccel robbant fel, tehát nagyjából másfél órával az indulás előtt kerülhetett a gépre, ami a vizsgálatot végzők szerint csak Sarm-es-Sejk repülőterének egyik beépített munkatársa révén volt lehetséges. 

A Fehér Ház csütörtökön közölte, hogy Washington kész minden információt megosztani az orosz féllel.

Moszkva egyelőre nem biztos a terrortámadásban, de lényegében elismeri, hogy ez a gép tragédiájának oka. (Az Iszlám Állam korábban már magára vállalta az akciót az orosz légierő szíriai beavatkozására hivatkozva.)

Vlagyimir Putyin orosz elnök november 6-án állította le az orosz légitársaságok egyiptomi járatait. Dmitrij Medvegyev kormányfő szerint jó ideig nem fognak még gépeik az országba repülni.

 

index.hu (Címlap: Fotó: MTI/AP/Makszim Grigorijev)


 

h i r d e t é s