h i r d e t é s

Ifj. Loniczi a TV2-ben fejtegette, hogyan kell működnie a meteorológiának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ifj. Loniczi a TV2-ben fejtegette, hogyan kell működnie a meteorológiának

2022. augusztus 24. - 09:29

„Én akár szabotázsakciót sem tudok kizárni” – hangzott el a kormányközeli csatorna műsorában.

Ifj. Loniczi Zoltán - Forrás: hirtv.hu

Szürreális perceknek lehettek szem- és fültanúi azok, akik hétfőn a TV2 Mokka című műsorát nézték, pontosabban azt a részt, amikor Ifj. Lomnici Zoltán volt a műsorvezető, Istenes László vendége. A páros az augusztus 20-i elmaradt tűzijátékról értekezett, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) felelősségéről.

444 végignézte az adást; ebből tudni, hogy a műsorban elhangzott például, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték eltolása olyan,

mintha a karácsonyt december 28-án ünnepelnék.

Istenes László ezután azzal folytatta, hogy nem akarta elhinni, hogy 15.22-kor felhőszakadást jósolt az OMSZ, miközben a kertjükben sütött a nap. „Ők mivel dolgozhatnak? Ez egy borzasztó nagy hiba volt valaki, valakik részéről” – tette fel kérdését Istenes, aki a felcsúti futballklub kommunikációs igazgatója is.

Szerinte a kellemetlenségek egy része az anyagi veszteség, ami mellett jelentős presztízsveszteség is érte az operatív törzset. Ezután Ifj. Lomnici Zoltán vette át a szót, és úgy folytatta: az augusztus 20. az állam születésnapja. „(…) Tehát itt egy nagyon lényeges dologról van szó”. „(…) Keletkezett tényleges kár, és beszélhetünk elmaradt haszonról is”. Szerinte csak a tűzijátékhoz szükséges dolgok egyhetes őrzése és tárolása több milliós tétel.

„Bocsánat, ha szabad csak egyszavas választ kérnem, elképzelhető, hogy vizsgálat indul az OMSZ-nél vagy bárhol máshol?” – tette fel a zárókérdést Istenes, amire Lomnici elmondta:

Én akár szabotázsakciót sem tudok kizárni. Nyilván nem az OMSZ-nél, csak úgy általánosságban mondom, tehát ez olyan súlyos hibának tűnik, ahol akár az emberi mulasztáson is túlmutató a felelősségi kérdés”.

Nem sokkal később már érkezett a hír, hogy Palkovics László miniszter kirúgta az OMSZ két vezetőjét. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky