h i r d e t é s

Igazi nyár végi időre számíthatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Igazi nyár végi időre számíthatunk

2018. augusztus 30. - 06:22

 

Csütörtökön marad a napos, igazi nyár végi időjárás.  - írja az Időjárás.hu

Nyugaton lehet felhősödés,délután többfelé elérjük a 30 fokot. A hétvégén már kissé változékonyabb időre számíthatunk, főleg nyugaton visszaesik a hőmérséklet!

Délelőtt általában, derült, kissé felhős lesz az ég, számottevő felhősödés északnyugaton várható, de csapadék ott sem alakul ki.

Délután sok lesz a napsütés, nyugaton, északnyugaton számíthatunk felhősödésre, de számottevő csapadék ott sem várható.

Az északnyugati, északi szél nyugaton megélénkül. 27, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A délelőtti gyors melegedés fejfájást, migrént okozhat! - írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön fronthatással nem kell számolni, tovább melegszik az idő. A hajnali, reggel órák viszont még hűvösnek ígérkeznek, nő a megfázás veszélye. Délelőtt gyors, erőteljes melegedésre kell felkészülni. A melegedésre érzékenyek körében általános lehet a migrén, a fejfájás és a különböző ízületi bántalmak is kiújulhatnak.  Fejfájása enyhítésére fogyasszon csalánteát, amelyet cukor helyett mézzel ízesítse. Ízületi panaszaira megoldást jelenthet a mézes káposzta pakolás, amelyet végtagjaira helyezve enyhítheti panaszait. A meleg időben gyakran fáradékonyabb lehet amely következtében jelentősen lecsökkenhet munkavégző képessége és kevésbé tud koncentrálni napi feladatai elvégzésére. Ne a kávét válassza a probléma megoldására, hanem fogyasszon zöld teát, melynek élénkítő hatása segít a fáradtság leküzdésében. 

Az időjárás szabadtéri programoknak kedvezőn alakul, azonban az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban erős lesz. 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a napon, mert bőrtípustól függetlenül könnyen leéghet. Az öltözete lehetőség szerint világos legyen és természetes anyagból készüljön, a napszúrás ellen viseljen szalmakalapot. A legjobb megoldás, ha a délutáni 30 fokot közelítő melegben hűvös, légkondicionált helyre húzódik.

A pollenhelyzet romlik, nő a pollenterhelés, a parlagfű pollenje magas számban található a levegőben. Az allergiás tünetekkel küzdők kerüljék a parkokat és az erdőket. Az allergiás tünetek enyhítésének érdekében a szellőztetést vagy a kora reggeli vagy a kora esti órákra időzítse, mosson gyakrabban kezet és kerülje a tejtermékek fogyasztását. 

A közlekedést a tűző nap nehezíti, amely akár átmenetileg el is vakíthatja vezetés közben. A nap vakító hatása ellen viseljen napszemüveget és vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s