h i r d e t é s

Igazi tavaszi napok állnak előttünk! 

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Igazi tavaszi napok állnak előttünk! 

2020. március 12. - 05:55

 

Reggelig az Alföldön és az Északi-középhegység területén még sok lesz a felhő, de ott is csökken a felhőzet, továbbra is 20 fok körül, többfelé felette alakul a maximum-hőmérséklet.

Délelőtt a napsütést időnként felhők is zavarhatják, csapadék nem várható. 

Délután a napsütés mellett továbbra is előfordulnak felhősebb időszakok, csapadék azonban nem lesz. Megerősödik a délnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet eléri a 15, 21 fokot.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, folytatódik a viszonylag kedvező időszak. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban tovább nehezül! - írja a meteoklinika.hu

Főként a Dunántúlon, ezen belül is délnyugaton nem örülhet felhőtlenül a jóidőnek, ugyanis ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Próbálja inkább élvezni a napsütés nyugtató hatását, és jól megszervezett napirenddel oldani a stresszes helyzeteket! A melegedés hatására a migréne és a keringési panaszai is előjöhetnek, amik igencsak gyakoriak a magyar lakosság körében.

Emellett azonban a napsütés hatására javulhat a közérzete, ha teheti, tegyen egy sétát a szabadban, használja ki a jóidőt.

Már javában tart a pollenszezon, a nyárfa, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat, ha érzékeny rájuk. A sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítse, illetve ne szárítsa a mosott ruhákat a szabadban – ezzel is megelőzheti az erősebb panaszok jelentkezését.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban, illetve naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinnie. Az élénk oldalszél miatt is legyen óvatos, vezessen lassabban a megszokottnál, és tartson nagyobb követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s