h i r d e t é s

Igor Matovič: sajnálom, hogy idióta gazdasági miniszterünk van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Igor Matovič: sajnálom, hogy idióta gazdasági miniszterünk van

2020. december 18. - 19:10

 

Idiótának nevezte és lemondásra szólította fel saját miniszterét a szlovák kormányfő. Richard Sulík gazdasági miniszter nem veszi magára Igor Matovič kijelentéseit.

Igor Matovič szlovák miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezik 2020. július 17-én - Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Igor Matovič szlovák kormányfő felszólította Richard Sulík gazdasági minisztert, hogy mondjon le. "Örülnék, ha még karácsony előtt benyújtaná a lemondását" – jelentette ki a miniszterelnök az Expres rádió műsorában.

Matovič azt mondta, hogy a gazdasági tárca vezetője nem törődik az emberek életével és egészségével. "Számára ezek csak számok, és úgy gondolkodik, hogy csak spórolunk azon, ha meghalnak az idős és beteg emberek. Én már ezt nem bírom nézni, hánynom kell tőle és sírok" – jegyezte meg elcsukló hangon a kormányfő, arra reagálva, hogy a gazdasági minisztérium nem készíti elő gyorsított eljárás keretében a közbeszerzési törvény módosítását.

"Sajnálom, hogy egy idióta a gazdasági miniszterünk, aki nem képes megvásárolni a teszteket, hogy életeket, egészségeket menthessünk, és hogy megvédjük a gazdaságot, hogy visszatérhessenek a gyerekek az iskolába és megnyithassanak az éttermek.
Lehet, hogy rossz kormányfő vagyok, de ezeket a következményeket nem vagyok hajlandó elviselni
" – mondta Igor Matovič.

Richard Sulík reagált a kormányfő felszólítására. Azt mondta, nem veszi magára Igor Matovič kijelentéseit, mivel tisztában van vele, hogy szélsőségesen bonyolult helyzettel kell megbirkóznia, és nem mindennapi felelősség hárul rá. "Pártunk, a Szabadság és Szolidaritás nem azért lépett be a kormányba, hogy siránkozzon, hanem hogy keményen dolgozzon, és hogy a programjából mindent megvalósítson, amit csak lehet. Szlovákiának jelenleg nagyobb problémái vannak, nincs idő Igor Matovič feldúlt érzelmi állapotával foglalkozni" – válaszolta a gazdasági miniszter.

Anna Zemanová, a Szabadság és Szolidaritás frakcióvezetője szerint a kormányfő felelőtlen kijelentést tett. "Szlovákia kétségkívül válsághelyzetben van, a világjárvány újabb hullámának a tetőpontján. Az állampolgárok határozott vezetést várnak a kormánytól. Erre csak egy érett és stabil kabinet lehet képes" – fogalmazott. Úgy gondolja, hogy lemondásra szólítani fel a gazdasági minisztert egy ilyen helyzetben nem a stabilitást segíti elő, éppen ellenkezőleg, ezért különösen meggondolatlan lépésnek tartja Igor Matovič felszólítását. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s