h i r d e t é s

Így alakítsd ki a névjegykártyádat!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Így alakítsd ki a névjegykártyádat!

2022. augusztus 10. - 11:00

A névjegykártyánk kialakításakor vannak szabályok, amiket érdemes figyelembe vennünk, hogyha meggyőzőek szeretnénk lenni. Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek ezek, illetve beavatunk egyéb trükkös részletekbe is. Hogyha érdekel, akkor mindenképpen tarts velünk!

Forrás: cardinmove.com

Általános szabályok

A névjegykártya használata elengedhetetlen az üzleti életben. Hogyha komoly tárgyalásra készülünk, akkor mindenképpen fontos, hogy éljünk ezzel az eszközzel. Hiszen így nemcsak információt adhatunk át magunkról a másik félnek, hanem egyfajta gesztust is gyakorolhatunk vele.

Így pedig előidézhetjük azt, hogy pozitív kép alakuljon ki rólunk. Ez pedig rendkívül fontos egy ilyen típusú megbeszélés során. Ezért lényeges, hogy mindig legyen nálunk egy névjegykártya.

Ugyanis sosem tudhatjuk, hogy éppen hol és kivel hoz össze minket a sors. Ha előre felkészülünk ezekre az eshetőségekre, akkor ki tudjuk küszöbölni az esetleges kellemetlenségeket. A névjegyeinket olyan helyen tároljuk, ahol nem gyűrődnek össze, és nem sérülnek meg.

Hiszen egy csúnya, kopottas névjegykártya inkább csak rontani fog a helyzeten, mint pozitívumot előidézni. Ha mégis ez történt esetleg, akkor semmi esetre se adjuk át azt senkinek a találkozás alkalmával. Hiszen ez a megjelenés igénytelen benyomást kelthet. Ha azt szeretnéd, hogy ilyen ne forduljon elő, akkor válogass a CardInMove digitális névjegy kínálatából!

Átadási etikett

Ha minden részletre oda szeretnénk figyelni, akkor az átadás sorrendjére is ügyelnünk kell. Ennek szabályai a hivatalos etikett szerint a következők. Első körben mindig az alacsonyabb rangú vagy beosztású személy nyújtja át a névjegyét a másik félnek. Ezután várhatjuk a viszontválaszt a partnerünktől.

Ugyanez igaz a fiatalabb fél esetében is, így ebben a szituációban neki illik átadnia az idősebbnek először a névjegyét. Amennyiben egy férfi és egy nő között történik a névjegykártyák cseréje, abban az esetben pedig először a hölgynek illik átnyújtania a sajátját. Amennyiben lehetőségünk van rá, ezt a gesztust mindenképpen illendő viszonozni.

Miután megkaptunk egy névjegyet, olvassuk el azt, mielőtt elraknánk. Hogyha ugyanis nem tesszük ezt meg, azzal azt sugallhatjuk, hogy nem érdekel minket a tartalma, csak az illem kedvéért fogadtuk el.

Ha ezt meg akarjuk előzni, akkor pár másodpercet szánjunk rá a partnerünk névjegyének megtekintésére. Ráadásul ezek az adatok értékes információkat is rejtegethetnek számunkra, melyek jól jöhetnek a későbbi beszélgetés folyamán.

Figyeljünk a küllemre!

A névjegykártya nemcsak a személyünket, hanem a cégünket is reprezentálja. Így figyeljünk a kialakításra, illetve a designra, hogy az megfelelően tükrözze a vállalkozás arculatát. Ennek hatására pedig a kapcsolatteremtés, illetve a jövőbeni megkeresések is sokkal hatékonyabbak lesznek.

Bónusz tippként a külföldi tárgyalásokra térünk ki egy kicsit. Ha másik országba utazunk, előtte mindenképpen tájékozódjunk az ottani névjegykártya etikettől, hiszen elképzelhető, hogy az több ponton is eltér a magyartól.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s