h i r d e t é s

Így hallgatnak le minket a telefonunkon keresztül

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Így hallgatnak le minket a telefonunkon keresztül

2018. január 06. - 09:21

 

Az Apple-felhasználók is veszélyben vannak, de az androidosokat érinti főleg az ügy. - írja az Infostart

Több száz olyan játék van ugyanis, amely arra használja az okostelefon mikrofonját, hogy figyeljék, mit néz a felhasználó a tévében.

Ártalmatlannak tűnő játékalkalmazásokról (pl. Pool 3D, Honey Quest, Beer Pong: Trickshot stb.) ír a The New York Times, amelyek akkor is képesek rögzíteni, hogy milyen sorozatot, hirdetést, filmet néz a felhasználó a televízióban, ha a játékkal konkrétan nem is foglalkoznak, csak az épp a háttérben fut - idézte a cikket a hvg.hu.

Ezek az appok, az Alphonso nevű cég szoftverét használják. Ez a startup adatokat szolgáltat a hirdetők számára a tévénézési szokásokról. Az okostelefon mikrofonját használva az Alphonso szoftvere képes felismerni a hirdetések, sorozatok audiojeleit, és ezek az információk célzottabb hirdetésekhez vezethetnek.

Az Alphonso állítja, hogy a szoftvere nem rögzíti az emberek beszélgetéseit. A cég egyébként nem titkolja, amit tesz, minden le van írva az adatvédelmi irányelvekben, sőt az app kifejezetten engedélyt kér a mikrofonhoz való hozzáférésre. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s