h i r d e t é s

Így mulat a főváros

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így mulat a főváros

2015. augusztus 11. - 18:00
0 komment

 

Ha igaz a hír, hogy olyan lesz a felújított hármas metró, mint amilyen Nyizsnyij Novgorodban fut, akkor méltán lehetünk büszkék: utolértük a németeket.

Igaz, ők több mint 25 éve vágtak bele hasonló hülyeségbe - írja a magyarnarancs.

A 444.hu hétvégén hozta le a fotót a Nyizsnyij Novgorod-i metróról, az állítva, hogy „az M3-as metró felújított szerelvényei pontosan úgy fognak kinézni a felújítás után”, mint azok. Nos, a kép láttán elsőre az ugrott be, hogy ha ezek a kocsik – legalábbis pofára – korszerűek, akkor nem 2015-öt, hanem 1989-et írunk.

Amikor ugye – a német egyesítés előszeleként, bár szigorúan NDK-színekben – megjelent a négyütemű Trabant és Wartburg. Gyártották is őket vagy két évig.

Ilyen volt
Ilyen volt...
...és ilyen lett
...és ilyen lett

Nos, elnézve a felújított ruszki metrót, külsőre-belsőre kábé ugyanolyan kaliberű újításokkal számolhatunk, mint anno a keletnémetek, bár azt kapásból nem tudnánk megmondani, mi lenne a négyütemű Volkswagen-motor megfelelője....

Ami közös: az 1989-es Trabantban nem volt, a leendő metróban nem lesz légkondicionáló.

S azért ne feledkezzünk meg még egy lényeges különbségről: azok a Trabantok, Wartburgok vadiújak voltak, ezeket a metrókat viszont közel negyvenéves cuccokból kell újjávarázsolni.

Ilyenből...
Ilyenből...
...ilyenre
...ilyenre

De hát mifelénk így mulat a főváros. Azt meg mindenki maga döntse el, hogy 66 milliárd forintért olcsó vagy drága mulatság-e eljátszani, hogy a történelem ismétli önmagát.

 

magyarnarancs.hu

Posted by SEJT on 2015. augusztus 11.

 

h i r d e t é s