h i r d e t é s

Így néz ki Miss Irak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így néz ki Miss Irak

2015. december 20. - 15:51
0 komment

 

Több mint 40 év után először választottak Miss Irakot, a címet a húszéves Sajma Abdelrahman viselheti - számolt be a The Guardian.

A kirkuki lány az utolsó, 1972-ben tartott királynőválasztás óta az első, aki az ország legszebbjét illető koronát viselheti - írja a VS. Az egy bagdadi szálloda báltermében szombat este meghozott döntéssel egyetértett a közönség, a terem hátsó sorait elfoglaló fiatal férfiak székeikre felállva kiabálták a győztes nevét.

"Nagyon boldog vagyok, mert látom, az ország halad előre. Ez a verseny csodálatos volt, sikerült mosolyt csalnia az irakiak arcára" - mondta Sajma Abdelrahman, miközben csodálói rohamát igyekezett távol tartani magától. "Azt reméljük, a rendezvénnyel Irak hallatja a hangját, megmutathatja, hogy élünk, a szívünk még mindig dobog" - hangsúlyozta Szenan Kamel, az esemény művészeti vezetője. A szervezők a szépségversenyt a háború szörnyűségei feletti győzelemként ünnepelték.

A lányok műsorában több volt a beszéd, mint a pózolás. Magas sarkú cipőben, ujjatlan, ám térdet takaró estélyi ruhában vonultak a színpadra, hogy a zsűrinek jótékonysági terveikről beszéljenek.

A versenyt úgy szervezték, hogy megfeleljen a nemzetközi feltételeknek, így a győztes részt vehessen a következő Miss Universe-választáson. Voltak azonban csak az országra jellemző részei is a shownak, például az ajtónál álló gépfegyveres őr.

A királynő elmondta, hírneve abban lesz segítségére, hogy a háború alatt lakóhelyükről elűzött gyerekek oktatására irányuló kezdeményezéseket támogassa. Az országot jelenleg is sújtó harcok és feszültségek miatt az októberre tervezett eseményt decemberre kellett halasztani. A szervezők beszámoltak arról is, hogy számos jelentkezőnek kellett visszalépnie, mert halálosan megfenyegették.

 

vs.hu

Címkék: 

 

h i r d e t é s