h i r d e t é s

Így rendezz be egy kisebb étkezőt!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Így rendezz be egy kisebb étkezőt!

2022. május 04. - 09:27

Az étkező egy különleges része a lakásnak, hiszen itt gyűlik össze rendszeresen a család és a vendégség. A szerepét sokan lebecsülik, pedig ez botor dolog. Még akkor is, ha kevés rá a hely, érdemes kialakítani azt a területet, ahol békésen és örömmel fogyaszthatjuk el önmagunkban vagy társaságunkkal az elkészített ételeket. Ehhez mutatunk is pár trükköt ebben a cikkben.

Forrás: liloon / Shutterstock.com

Kis tér, ami nem zsúfolt

Sokan azért nem szeretnék feldíszíteni az étkező részt, mert félnek, hogy túl sok mindennel árasztanák el. Ezzel valóban könnyen káoszt lehet teremteni, ha ész nélkül dekoráljuk az étkezőt, de a szűkösség sose legyen akadály! 

A meghitt és megnyugtató kis étkezőbe bátran tehetük kisebb tárolókat, amikbe szalvétát vagy a tiszta étkészletet helyezhetjük el. Ezzel a praktikus megoldással nem kell visszaszaladgálni a konyhába az evőeszközökért, hiszen minden kéznél lesz az étkezőasztal közelében. 

Összecsukható vagy állandó bútorok

A kicsi teret ötletes megoldásokkal lehet kihasználhatóvá tenni. No nem kell egyből a régi összecsukható székekre gondolni! Bár ezekből is léteznek modern és kényelmes változatok, manapság az asztalok többsége sem egy állandó, teret foglaló bútor. A falra felerősíthető asztalok lenyithatóak, amikor használni kell, de minden más esetben “összecsomagolhatóak”, így kényelmesen lehet a térben mozogni. 

Kicsit nagyobb tér esetén fontos, hogy az állandó bútorok inkább keskenyek és magasabbak legyenek. A komód egy tökéletes megoldás: a legtöbb fiókos, ám polcos változatban is elérhető. Az előbbi típusba könnyen erejthetőek az étkészletek és a szalvéták, de akár a terítőket is lehet bennük tárolni. A nyitott, szekrény ajtajú vagy polcos verziókat pedig a díszpoharak dobhatják fel. 

Ha pedig igazán szeretnénk elkerülni a zsúfolt hangulatot, akkor csak kevés, de a lakás hangulatát vagy az évszakot tükröző dekorációt érdemes vásárolni. Egy váza, benne a szezon virágaival mindig csinos lehet akár a komódon, akár az asztalon; egy falinaptár pedig kitölti az üres falat, miközben praktikus használattal nyomon követhetjük a legfontosabb havi teendőket.