h i r d e t é s

Így védd meg a gyermeked az államosítástól!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Így védd meg a gyermeked az államosítástól!

2019. augusztus 09. - 08:14

 

Áder János aláírta a köznevelési törvény módosítását. A törvénycsomag a maradék szabadságot is igyekszik kiszorítani a rendszerből

Fontos kiemelni, hogy ez nem csak egy szűk réteg problémája: ez a közoktatási ámokfutás mindenkit érint. Nincs azonban veszve minden! A TASZ készített egy összefoglalót, amiben összeszedték, hogyan lehet élni a még megmaradt lehetőségekkel, és fellépni az egyes korlátozásokkal szemben. Az útmutató teljes hosszában itt található.

Az útmutatóban található érvekkel felvértezve bátran vágjanak bele a jogi eljárásokba - javasolja Asbóth Márton, majd hozzáteszi, hogy ha kérdéesi lennének az embernek vagy jogi segítségre volna szükség, keressék bizalommal a TASZ jogsegélyszolgálatát!   

Nem akarom, hogy 4 évesen óvodába kerüljön a gyerekem!

Sok szülőnek van lehetősége az óvodakezdésnél tovább otthon maradni gyermekével, ami a legtöbb esetben a gyermek érdeke is. A kormány ezt a döntési szabadságot vette el a szülőktől azzal, hogy kötelezővé tette az óvodába járást már 4 éves kortól. Ha te sem szeretnéd még óvodába adni a gyermeked, de a törvény kötelez erre, összefoglalónk első pontjában találod lehetséges megoldásokat. 

Nem akarom, hogy 6 évesen kezdjen iskolába járni a gyerekem!

Sok gyerek 6 évesen már készen áll az iskolakezdésre, de van olyan is, aki nem. Mások meg éppenséggel hamarabb lesznek iskolaérettek. Ezt legjobban a szülő tudja felmérni, egy, a gyereket nem ismerő hivatalnok biztosan nem. 2019 szeptemberétől azonban a szülőnek a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy beleszóljon, mikor menjen a gyermeke iskolába, mivel 6 éves kortól mindenkinek kötelező lesz. Ha te is abba a helyzetbe kerültél, hogy úgy érzed, gyermekednek korai lenne az iskolakezdés már 6 évesen, keresd az útmutatónk második pontját, ahol segítünk abban, hogy milyen lépéseket tehetsz ebben a helyzetben. 

Magántanuló vagy egyéni munkarend?

Rengeteg okból lehet valaki magántanuló, illetve lehetett, ugyanis 2019. szeptember 1-jétől Magyarországon megszűnik a magántanulóság intézménye. Helyébe az ún. „egyéni munkarend” lép majd. Hogy milyen esetekben kérelmezhető az egyéni munkarend? Kit és hogyan érint az átállás a magántanulóságról az egyéni munkarendre? Milyen lehetőségeink vannak, ha gyermekünknek nem kedvező döntés született? Ha ezekre a kérdésekre keresed a választ, az útmutatónk harmadik pontjában biztosan megtalálod. 

A köznevelési törvény módosítása nemhogy nem oldja meg a borzasztó állapotban lévő oktatási rendszer problémáit, hanem tovább is ront rajtuk, de ne adjátok fel a reményt!  A törvénynek sok pontjával fel lehet, és a gyerekek védelmében fel is kell venni a küzdelmet. Mi mellettetek állunk és mindenben segíteni fogunk azoknak, akik ki szeretnék harcolni, hogy a gyerekük egy szabadabb rendszerben tanulhasson. Keressetek minket bizalommal, ha kérdésetek van, vagy jogi segítségre van szükségetek!  

Asbóth Márton / ataszjelenti.blog.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s