h i r d e t é s

Illegális vadászaton lőttek agyon egy erdészt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Illegális vadászaton lőttek agyon egy erdészt

2021. június 10. - 15:32

 

A vadászatot a település volt polgármestere szervezte. A résztvevők segítséget is csak azután hívtak, hogy eltüntették a bűnösségükre utaló nyomokat.

Az erdész, Marius Laza 46 éves volt, 3 gyermekét hagyta hátra. - Forrás: Facebook

A romániai Bihar megyében, Magyarremete erdeiben szervezett illegális vaddisznóvadászatot május elején a volt polgármester. Az egyik résztvevő, Marius Laza mézgedi erdészt a vadászat során halálos lövés érte. A baleset körülményeiről most derültek ki újabb részletek - írja a Főtér.ro.

A vadászaton történt tragédiáról eleinte nem sokat lehetett tudni, de most az ügyészség azt állítja, hogy a résztvevők nem is hívtak időben segítséget az életéért küzdő társukhoz, mert el akarták tüntetni a bűnösségükre utaló nyomokat. Összesen hét személyt vonnának felelősségre, köztük a település korábbi polgármesterét, a vadászatot szervező Adrian Ştefănicăt, aki most a belényesi erdőfelügyelet mérnökeként dolgozik.

A gyanú szerint a vadászok egy órán keresztül hagyták szenvedni társukat, mielőtt segítséget hívtak. Az áldozat másnap, a kórházban halt meg. Az orvosok azt mondták, nem sikerült kiműteni a fejéből a lőszert.

A hat gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, majd hatósági felügyelet alá helyezték, öten fellebbezést nyújtottak be az intézkedéssel szemben, amit a bíróság jóváhagyott. (via 24.hu) / 444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s