h i r d e t é s


Ilyen sem volt még: az EU segít Orbánéknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ilyen sem volt még: az EU segít Orbánéknak

2017. október 17. - 16:48

 

Az Európai Bizottság a jövő év elején javaslatot tesz a kiskereskedelmi láncok megrendszabályozására. - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Olyan intézkedések jöhetnek, amelyek segíthetnek a Tesco és társaik kiszorításában, illetve a kormány közeli kiskereskedők helyzetbe hozásában.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az általa sokat szidott Európai Bizottságtól kaphat segítséget egyik fontos célja,

a külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncok elüldözéséhez

- írja a Magyar Nemzet.

Phil Hogan, a bizottság agrárügyekért felelős biztosa a napokban egy beszédében azzal vádolta az európai láncokat - a Tescót hozva példának -, hogy sanyargatják élelmiszer-beszállítóikat.

Például sok hónapos késéssel fizetik ki a termékeik árát, az utolsó pillanatban mondanak le megrendeléseket, vagy visszamenőleges hatállyal módosítják a szerződéseket. Ezért a brüsszeli bizottság 2018 elejére javaslatot készít a viszonyok átláthatóvá tételére.

Egyebek mellett lehetővé tennék a tagállamoknak, hogy nemzeti hatóságokat állítsanak fel a szupermarketek felügyeletére.

A napilap szerint ez újabb eszközt adhat a magyar kormány kezébe ahhoz, hogy egyes piaci szereplőket célzottan sanyargasson, és megpróbáljon kiszorítani a magyarországi kiskereskedelemből. Ugyanakkor a lap emlékeztet arra, hogy a magyar kiskereskedők is gyakran méltatlanul alacsony áron vásárolnak a termelőktől és minden cégnek miniszteri szinten van lobbistája.

napi.hu

 h i r d e t é s

betöltés...

;