h i r d e t é s

Íme, Orbán Viktor leggázabb pálfordulásai

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Íme, Orbán Viktor leggázabb pálfordulásai

2019. november 12. - 13:05

 

A hazai politikai páfordulások lassan hagyománnyá növik ki magukat, de a legszélsőségesebb íveket mégis szeretett miniszeterelnökünk, Orbán Viktor és csatlósai kanyarították az elmúlt évtizedekben. - írja az ezalenyeg.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Humoros, de sajnálatos módon reális videót tett közzé egy évvel ezelőtt a 444.hu csapata.

Mivel a sztori időtálló, így nincsen létjogosultsága, hogy mikor lett megosztva. Orbán Viktor egy évvel ezelőtt is az volt, aki és most is az, aki. Egy korrupt és hazug hatalomvadász. Annyi különbséggel, hogy most még több irányváltással lehetne kiegészíteni a listát. 

Orbán Viktorék legelső alakítása a világnézetükkel, azaz a liberalizmussal való szakításuk volt.

Egykoron pedig pont ő volt az, aki célként fogta fel, hogy beleverje a polgárok fejébe, hogy mit jelent a szabadság, na, meg, hogy honnan jön az olaj... 

2007. A Fidesz 19. születésnapja

Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjet Uniónak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon. (...) Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik.

A kaméleon miniszternek azonban csalódnia kellett, és hirtelen gyorsasággal Kelethez fordult.

Ahol egész hamar ráeszmélt, hogy a demokrácia mégsem nélkülözhetetlen egy ország számára.

2014. Tusnádfürdő

"Ma a slágertéma a gondolkodásban azoknak a rendszereknek a megértése, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, nem liberális demokráciák, talán még demokráciák sem és mégis sikeressé tesznek nemzeteket."

Orbán egy újabb gyors fordulata a Gyurcsány-kormány és a  Gazprom közös üzete kapcsán történt.

2008 februárjában Orbán nagyon határozottan kijelentette, hogy nem lehet olyan szerződést aláírni, amit tíz sztendőre titkosítanak, hiszen akkor a magyar nép nem tud semmit a történésekről. 

Ez a mi életünk, ez nem a kormány biznisze, ez a mi életünk, kedves barátaim!

Majd jött a Paks II. Ahol mit is csinált a Parlament? Ja, hogy megszavazta, hogy 30 évig ne lehessen tudni a szerződések részleteit.

Egykoron Orbán még a demokráciáról is másként vélekedett, miszerint az nem játék és nem lehet szórakozni az emberekkel.

2007 szeptember 20-án azt nyilatkozta, hogy a Jó Isten mentsen meg minket attól, hogy az egyik legfontosabb demokratikus intézményt a kialakult bohóc tréfába süllyesszék és sipkát tegyenek a népszavazás fejére. "Nem lehet viccelni és szórakozni az emberekkel!"

Aztán nem meglepő módon mégis bóhoc sipka került a népszavazás intézményére Kubatos Gábor ismerősei által, amikor a 2016-os vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kezdeményezést megakadályozták. 

Egy szónak is száz a vége, úgy látszik Orbán Viktor egyre többször esik a saját csapdájába. Talán elfelejti, hogy a kijelentései és véleménye folyamatosan lencsevégre van kapva? Vagy szimplán ennyire nem érdekli, hogy egyszer A-t mondd, másszor meg B-t? Mindez lényegtelen is, hiszen a végeredmény összességében ugyanaz: a miniszerelnök úr mindig arra fordul, amerre az érdeke megkívánja. Az a rengeteg hazugság ami a szájából kiömlik  már egyátalán nem újdonság. 

ezalenyeg.hu


 

h i r d e t é s