h i r d e t é s

Ingyenes lesz a koronavírus elleni oltás Szlovákiában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ingyenes lesz a koronavírus elleni oltás Szlovákiában

2020. augusztus 01. - 07:54

 

Szakértői csoportot állít fel a szlovák egészségügyi minisztérium, hogy megtervezze a koronavírus elleni védőoltás beszerzését, a vakcináért előreláthatólag nem kell majd fizetni, de még nem tudni, hogy azt az egészségügyi járulékokból, az állami költségvetésből vagy euróalapokból térítik majd – írta a Paraméter.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Szlovákia első körben 3 millió vakcinát készül rendelni az 5,4 milliós ország számára. 

A Szlovák Infektológus Társaság elnöke, Pavol Jarčuška szerint a védőoltás nem lesz olyan drága, 20-30 euróba kerülhet személyenként, ami hozzávetőlegesen az influenza elleni oltás háromszorosa.

Az oltások beadásánál elsőbbséget élveznek majd az idős- és szociális otthonok lakói, valamint az orvosok, az ápolók és a mentők. Utánuk következnek majd a rendőrök, a tűzoltók és a katonák - írja a portál nyomán a hvg.hu.

Jarčuška szerint az első vakcinaszállítmány novemberben vagy decemberben érkezhet az országba. Az egészségügyi minisztérium utolsó tájékoztatása alapján a védőoltás nem lesz kötelező, így büntetés sem jár majd azoknak, akik nem akarják beadatni. A kormány ugyanakkor azt szeretné, ha a szlovákok élnének a lehetőséggel. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s