h i r d e t é s

"Interaktív holomátrixban élünk" a hazai laposföldhívők vezetője szerint

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"Interaktív holomátrixban élünk" a hazai laposföldhívők vezetője szerint

2018. január 08. - 09:20

Komoly terveik vannak a laposföldeseknek, például körbe akarják repülni a Ráktérítőt, ami szerintük egy korong felett van ugyebár.

Interjút adott a 24.hu-nak a magyar laposföldhívők egyik vezetője, Székely Sándor, aki vezetőségi tagja a Fecore nevű világalapítványnak, amelynek megalakulását nemrégiben jelentették be a III. Nemzetközi Laposföldes Konferencián.

Székely azt mondta, "komoly mérési eredményekkel igazolták", hogy a Föld nem lehet lapos, mert a Balaton 77 kilométeres hosszán szerintük nem tapasztalható a 465 méteres görbület, aminek a tudomány hivatalos álláspontja szerint lennie kéne, de 2018 januárjában újabb mérést végeznek a Balatonon a víztükör szinte teljes felületén, majd ugyanezt nagyobb területeken is, a Perzsa-öbölben Dubajnál, aztán a Nagy-tavakon Amerikában.

Székely elárulta azt is, hogy a legtöbb követőjük Indonéziában van, a kísérleteket egyébként "többnyire saját forrásból" végzik, de az új alapítvány tagsági díjaiból és támogatásokból is van pénzük, valamint üzleti kapcsolatain keresztül jó viszonyt sikerült kialakítania "a dubaji felső vezető körökkel", akik bár eleinte szkeptikusak voltak a laposföldelmélettel kapcsolatban, de azóta elgondolkoztak ők is a dolgon.

Székely elmondta azt is, hamarosan elindulnak egy antarktiszi túrára, szerintük ugyanis egy magas jégfal húzódik a lapos földkorong körül, ezen túl pedig az Emirates légitársasággal körbe akarják repülni "az úgynevezett Ráktérítőt és Baktérítőt", mondván

korong felett is lehet körívet repülni, ez nem még nem bizonyítja egyik vagy másik modellt.

Székely azt fejtegette, hogy szerinte "magunknak teremtjük" a világot, és hozzátette: 

álmodjuk a világot, egy interaktív hologrammátrixban élünk. A lelkünk a szingularitásban van, ahol nincs tér, sem idő. Ezért működik a telepátia emberek és más élőlények között, mert a lelkünk egy és halhatatlan – ebből adódnak az inkarnációk.

A rendőrség 2016-ban egyébként nagy mennyiségű kábítószergyanús növényt talált egy bizonyos Sz. Sándor 44 éves budapesti lakos bérelt mogyoródi házának pincéjében, a férfi ellen vádat emeltek különösen nagy mennyiségű kábítószer birtoklása ügyében, az eljárás pedig folyamatban is van. Székely Sándor a 24.hu-nak nem tagadta, hogy őt vették akkor őrizetbe, de hozzátette: "amíg nem születik ítélet, addig ártatlan vagyok".

A magyar laposföldes mozgalom egy másik vezető alakja Szemendri Sándor, aki szívesen szitkozódik az interneten, és több érdekes elmélete is van a világról, például az, hogy a sertések valójában emberek, akik egy genetikai merénylet folytán sertéskülsejűek lettek. Szemendri emellett büszke antiszemita, és szerinte a Föld nevű "életöböl" akkor lesz békés, ha a zsidók eltűnnek belőle. Többször kinyilvánította azt is, hogy homofób.

A 24.hu megkérdezte a laposföldhívőkkel szembeni "tudományos ellenmozgalom" néhány tagját (egy fotóst, egy fizikatanárt és egy mérnököt) is, akik kifejtették, hogy a laposföldhívők az alapvető fizikai fogalmakkal sincsenek tisztában, így például a görbület és lehajlás közti különbséggel, mérni sem tudnak rendesen, mert a Balaton feletti lézerezésnél négy és fél kilométerre se jutottak, mert már ott alig látszott a lézer fénye, ráadásul a mérésük hibahatára a mérendő mennyiség tízszerese volt.

A tudósok azt is megmondták, miért nem látszik a 465 méteres lehajlás a Balatonon: mert egy ekkora lehajlás a 77 kilométeren relatíve nem is nagy, alig több mint 0,6 százalékos eltérést jelent. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s