h i r d e t é s

InterCity vonatok ütköztek kis híján

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

InterCity vonatok ütköztek kis híján

2019. augusztus 09. - 17:14

 

Egy mozdonyvezető észrevette, hogy nem jó irányban áll a váltó.

A kép illusztráció! - Intercity Fotó: MTI-N Füzesi Ferenc

Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól – közölte a Facebookon a Mávinform 16 óra után. Mint írják, a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig.

A vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A két IC vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.

Az Indóház szerint a két járat mozdonyai egymástól kevesebb, mint 200 méterre álltak meg, az állomás végponti, vagyis Vámosgyörk felőli végén. (civishir.hu)

Frissítés (2019. augusztus 9. 19:29)

Újraindult a vonatközlekedés Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között

A rendőrségi helyszínelés befejeztével újraindult a vonatközlekedés péntek este Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között, de a menetrend szerinti közlekedés csak szombat reggelre állhat helyre - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A szakaszon azért függesztették fel a vasúti közlekedést, mert Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity alacsony sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A szemből, Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól állították meg.


 

h i r d e t é s