h i r d e t é s

Irány a strand!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Irány a strand!

2018. július 15. - 05:56

 

Egész hétvégén nyárias, igazi strandidő várható, de az erős szél sokfelé ronthat a hőérzeten.  - írja az Időjárás.hu

A jövő héten sem látszik lehűlés, sőt! Szerdától úgy tűnik, beköszönt a kánikula!

Délelőtt a Dunántúlon és keleten felhősebb körzetek is előfordulnak, máshol sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. 

Délután sok napsütésre van kilátás, főként a hegyvidékek területén jelenik meg több felhő az égen. Legfeljebb északkeleten alakulhat ki elvétve zápor.

Élénk lesz az északnyugati szél. 25, 30 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes, kellemes nyári időre számíthatunk, érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni. - írja a meteoklinika.hu

A nyaralás alatt aktív pihenést, túrázást, és akár városnézést is választhat, a kedvező humánmeteorológiai helyzet miatt markáns hatások általában nem érik a szervezetét. Arra azonban készüljön fel, hogy délután  a szélvédett helyeken pár fokkal a mért értékek felett alakulhat az érzett hőmérséklete, szükség lehet hűsítőre. Próbáljon hűvös helyre húzódni, és arra is ügyeljen, hogy mindig vigyen magával elegendő folyadékot! A szeles tájakon azonban pár fokkal csökkenhet a hőérzete, és a szél fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot is kiválthat!

A tűző nap kerülendő, 10 és 16 óra között az UV-sugárzás érzéke eléri nagyon erős fokozatot. Magas faktorszámú készítményekkel óvja bőre épségét: a tűző napon akár 15-20 perc alatt is komoly bőrégést szerezhet, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis. A napszúrás elkerülése érdekében viseljen könnyű, világos színű fejfedőt, a ruházata is természetes anyagból készüljön!

Ha fokozottan érzékeny a melegedésre, akkor ebben az esetben is enyhébb fejfájást, migrént tapasztalhat, illetve koncentrálási problémák is felléphetnek.

Az allergiások sajnos nem számíthatnak könnyű időszakra, a meleg, száraz időben továbbra is intenzíven szórják pollenjüket a csalánfélék. A szabadtéri tevékenységek alatt az érzékenyek messze kerüljék el a réteket, mezőket, a kirándulásokat pedig inkább a hegyek térségébe tervezzék. Próbálja megakadályozni a virágpor bejutását a lakásba, délután egyáltalán ne szellőztessen, és használjon vastagabb függönyöket a nyílászárók előtt!

A közlekedésben helyenként (elsősorban északkeleten) záporoktól, zivataroktól nedves útszakaszokkal találkozhat, a csúszós úttesten nem javasolt a hirtelen fékezés és a gyorshajtás. A melegedés miatti szétszórtság, bágyadtság is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Tartson gyakran

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s