h i r d e t é s

Ismét a hajléktalanokat vette célkeresztbe a Fidesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét a hajléktalanokat vette célkeresztbe a Fidesz

2020. május 10. - 14:58

 

Aláírásgyűjtést kezdtek egy belvárosi hajléktalanszálló ellen

Forrás: Google Streetview

Petícióban tiltakozik a Városházára tervezett hajléktalanszálló létrehozása ellen a Fidesz Belváros-Lipótváros Budapest V. kerületi Szervezete - írta a Magyar Nemzet. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester által vezetett önkormányzat már napokkal korábban felháborodását fejezte ki, hogy a megkérdezésük nélkül jelölte ki Karácsony Gergely főpolgármester a Gerlóczy utcai épületszárnyat a Dankó utcából érkező hajléktalanok számára.

– Karácsony Gergely minden előzetes egyeztetés nélkül jelentette be, hogy hajléktalanszállót létesít Budapest szívében, a belvárosi Gerlóczy utcában. Karácsony annak idején azt ígérte, hogy „minden fontos kérdésben egyeztetést kezdeményez az érintettekkel”, ennek ellenére sem a kerület lakóival, sem képviselőikkel nem konzultált az őket is érintő terveiről. Úgy látszik, ránk nem vonatkozik a sokat emlegetett szolidaritás – áll a Belvárosi Fidesz közleményében. Az V. kerületi szervezet Borbély Lénárd csepeli polgármesterhez hasonlóan internetes aláírásgyűjtésbe kezdett Karácsony Gergely önkénye és a belvárosi hajléktalanszálló ellen.

Mint ismeretes, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere több ezer tiltakozó aláírást gyűjtött össze a XXI. kerületi Táncsics Mihály utcába tervezett karanténszálló ellen. Karácsonyt a helyi ellenállás nem zavarta, de tehetetlenné vált amikor Borbély változtatási tilalmat rendelt el az elhagyatott iskolaépületen. A főpolgármester akkor döntött úgy, hogy akkor a Városházának egy kihasználatlan szárnyát alakít át az Oltalom Karitatív Egyesület lakóinak számára.

A Magyar Nemzet szerint a Táncsics Mihály utcai épület nem véletlenül került Karácsonyék látóterébe. Az épület egy olyan önkormányzati körzethez tartozik, ahol kis különbséggel tudott nyerni a Fidesz tavaly októberben, ezért pár tucat új lakó szavazata átfordíthatja a szavazatok arányait a következő országgyűlési választáson. (168ora.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s