fbpx Ismét gyászol a zenészvilág | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ismét gyászol a zenészvilág

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét gyászol a zenészvilág

2021. szeptember 01. - 16:30

 

Elhunyt egy legendás magyar zenész

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Zenekarának tagjait is váratlanul érte a mindig vidám basszusgitáros halála, akivel évtizedekig álltak a színpadon. Temetése az Új-Köztemetőben lesz.

A legendás Old Boys zenekar basszusgitárosa, Szabó András váratlanul hunyt el augusztus elején. A zenekar, a rajongók és a szerettei is gyászolják. A szomorú hírt a zenekar vezetője, Szidor László a közösségi oldalán jelentette be.

A mindenki által csak „Salátaként” ismert zenész ezt írta magáról a zenekar honlapján: „Balázs Fecóval jó ideig játszottunk együtt az iskola zenekarban, minthogy ő szintén ezen a környéken lakott. Múltak az évek, a suli zenekar három oszlopos tagja tovább zenélt az egyetemi évek alatt is: kibővülve „Happening” néven jártunk vidékre és játszottunk a pesti egyetemi klubokban. Ebben a zenekarban már együtt zenéltem a mostani Old Boys-os zenésztársammal, Sebesi Józsival (billentyű) és egyik dobosunkkal „Dedivel”, Jobbágy Dezsővel. A banda feloszlása után sem tudtam elszakadni a zenétől, néhány éves kirándulás kezdődött a vendéglátós műfaj felé, persze csak hobby szinten, a főfoglalkozás mellett. Játszottam a határőrség zenekarának egy kis együttesében, ahol a repertoár a műfajok széles skáláját ölelte fel.”

„Egy nap csengett a telefon és régi barátom, Sebesi Józsi jelentkezett már a frissen alakult Old Boys billentyűseként, hogy időnként helyettesíteni kellene Szidor Lacit, a basszusgitáros poszton, mert ő üzletemberként sok időt tölt külföldön. Így kerültem az Old Boys közelébe és a helyettesítésből – az egyik alapító tag kiválása után – állandó tagság lett.” (Metropol)


 

h i r d e t é s

Kommentek